Lifestyle

Komentari 0

Ne možete se riješiti mrlja na madracu? Ovih 5 stvari pomažu

Ne možete se riješiti mrlja na madracu? Ovih 5 stvari pomažu

Pomiješajte sodu bikarbonu sa malo vode. Starom četkicom za zube nanesite smjesu na mrlju, protrljajte i ostavite sat vremena. Nakon toga isperite mrlju i osušite, savjetovala je jedna žena

Mrlje od znoja na madracima dio su života u klimatiziranim stanovima i toplim spavaćim sobama, no malo tko zna kako ih se riješiti. A kad se jedna žena na Facebook grupi obratila za pomoć i objavila fotografiju svog madraca s velikom smeđom mrljom, vidjela je da se na ovu temu može dobiti nekoliko različitih savjeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko čišćenje doma

Jedna joj je osoba tako preporučila da pomiješa ulje eukaliptusa s toplom vodom i njime ispere mrlju, a druga je napisala:

- Pomiješajte sodu bikarbonu sa malo vode. Starom četkicom za zube nanesite smjesu na mrlju, malo protrljajte i ostavite sat vremena. Nakon toga isperite mrlju mlakom vodom i osušite - napisala je žena, a druga je za mrlju od znoja ponudila malo nadopunjen recept sa sodom koji isto djeluje:

-  Napravite gustu smjesu od soda bikarbone i vode pa nanesite na mrlju koju ste prethodno namočili vodom. Preko toga prelijte žlicu octa i odmah ćete vidjeti reakciju, područje s mrljom će se zapjeniti. Nakon toga ostavite da se osuši, ali ne direktno na suncu, pa dobro iščekajte - napisala je. 

Savjeti su se samo nizali, a više njih je napisalo da takve mrlje odlično uklanja i mješavina octa sa vodom koja se može uliti u bočicu spreja i nasprejati direktno na mrlju:

- Pripazite da dobro isperete dio madraca koji ste sprejali s ovom mješavinom da ne ostane smrad octa - dodala je, dok su drugi uglavnom nabrajali razloge iz kojih na madracu drže zaštitu, bez obzira koliko košta.

- Imam zaštitu na madracu koju sam platila 100 dolara, ali ima garanciju na 25 godina, ne propušta vodu, i nikad nemam ovakve probleme - napisala je jedna od njih.