
Ovih dana je kuhanje svakako izazov, stoga donosimo praktična jela koja neće povisiti temperaturu u kuhinji, a dodatna će biti zabava za čitavu obitelj - svi mogu sudjelovati
Lifestyle
Komentari 3Ovih dana je kuhanje svakako izazov, stoga donosimo praktična jela koja neće povisiti temperaturu u kuhinji, a dodatna će biti zabava za čitavu obitelj - svi mogu sudjelovati
Osim raznih salata, tu su i sushi varijante te razne druge ideje za koje ne treba paliti plin ili pećnicu. Eventualno blender ili vještina slaganja hrane. Donosimo super osvježavajuće recepte u kojima će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte rajčice, krastavce, papriku, crveni luk i masline. Dodajte feta sir. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Posolite, popaprite i pospite origanom. Lagano promiješajte i poslužite odmah.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+
Priprema:
U zdjeli pomiješajte tunu, kremasti sir (ili majonezu), sitno sjeckani crveni luk, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok. Sve sastojke dobro izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku paštetu. Ako je smjesa pregusta, možete dodati malo maslinovog ulja ili limunovog soka po potrebi. Poslužite na tostu, krekerima ili uz svježe povrće kao što su mrkva, krastavci i paprika. Također je izvrsna kao namaz za sendviče ili tortilje.
Sastojci:
Priprema:
Na tanjur slažite naizmjenično ploške rajčice i mozzarelle. Dodajte listove svježeg bosiljka. Prelijte maslinovim uljem i balzamičkim octom. Posolite i popaprite prema ukusu.
Sastojci:
Priprema:
U blenderu pomiješajte slanutak, tahini, češnjak i limunov sok. Dodajte maslinovo ulje i blendajte dok ne postane glatko. Dodajte sol i papar prema ukusu. Poslužite s narezanom mrkvom, celerom, paprikom i krastavcem.
Sastojci:
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Ohladite u hladnjaku najmanje sat vremena prije posluživanja. Ukrasite svježim bosiljkom ili peršinom prije posluživanja.
Sastojci:
Priprema:
Na nori list položite sloj riže za suši. Dodajte trakice ribe, avokada i krastavca. Zarolajte čvrsto koristeći bambusovu prostirku. Narežite na komade i poslužite s soja umakom, wasabijem i kiselim đumbirom.
Sastojci:
Priprema:
Izgnječite avokado i pomiješajte s limetinim sokom, soli i paprom. Namažite smjesu na tostirane kriške kruha. Pospite čili pahuljicama po želji. Poslužite odmah.
Sastojci:
Priprema:
U blenderu pomiješajte smrznutu bananu, bobice, jogurt i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte smjesu u zdjelu. Ukrasite granolom, svježim voćem i medom. Poslužite odmah.
Sastojci:
Priprema:
U zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, limunov sok, celer i crveni luk. Posolite i popaprite prema ukusu. Poslužite na listovima zelene salate ili uz krekere.
Sastojci:
Priprema:
Složite voće na velikom tanjuru ili pladnju. Ukrasite listićima svježe metvice. Ohladite prije posluživanja. Možete dodati limunov sok, jogurt ili kiselo vrhnje, po ukusu.
U kategoriju spadaju i sendviči - hladni, osvježavajući idealni su od svježeg kruha te sastojaka kao što su šunka, slanina i razni sirevi, ovisno što imate u hladnjaku. Obratite pažnju na namaze, oni od sira su odlični umjesto maslaca ili putra.
Jaje će dodati proteine, skuhajte ih na tvrdo i posložite među sastojke.
Ako je više ljudi, možete ih napraviti kao male kanapee, kako bi bilo jednostavnije konzumirati ih.