Lifestyle

Komentari 1

Nema ribanja: Evo kako s dna tave lako očistiti zagorenu rižu

Nema ribanja: Evo kako s dna tave lako očistiti zagorenu rižu

Za čišćenje tave ili zdjele od zagorene riže vam ne treba puno. Sve što je potrebno je samo napuniti tavu kipućem vodom, staviti u nju tabletu za pranje posuđa i ostaviti da djeluje preko noći

Bilo da je u pitanju zalijepljena riža, zagorena jaja ili tjestenina, jedna mama je otkrila fantastičan trik kako očistiti zagoreno dno tave bez ribanja i mukotrpnog pranja.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko čišćenje doma

Nakon što je u Facebook grupi Mums Who Clean jedna žena tražila savjet kako da očisti novu tavu od zagorene riže, puno žena je podijelila svoju tehniku, ali jedan savjet se izdvojio kao najbolje i najlakše rješenje 'zagorenog problema'.

Žena je napisala da njezino rješenje ne uključuje niti najmanje ribanja. Sve što je potrebno je napuniti tavu kipućem vodom, staviti u nju tabletu za pranje posuđa i ostaviti preko noći.

- Tableta za pranje posuđa je upalila! Bez ikakvog ribanja! Hvala vam mame - napisala je žena i objavila dvije fotografije tave, prije i nakon uspješnog namakanja s tabletom i ispiranja ostataka iz tave.

S tabletom za pranje posuđa operite i pećnicu

Rekla je da je isprobala sve moguće proizvode kako bi očistila svoju prljavu pećnicu, ali se činilo da ništa ne funkcionira - sve dok nije upotrijebila tabletu za pranje posuđa i toplu vodu koja je gotovo odmah uklonila prljavštinu.

Postupak je jednostavno uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive dijelove pećnice te dvije tablete za pranje posuđa. Ostavila je preko noći i ujutro samo s krpom od mikrofibre prebrisala ostatke nečistoće. 

- Nakon godina upotrebe jakih kemikalija za čišćenje pećnice, zadivljena sam činjenicom da ti treba samo tableta za pranje suđa u perilici, topla voda i lagano ribanje - napisala je u istoj grupi.

- Nisam mislila da će biti tako lako - dodala je.

Zašto i kako tablete za pranje posuđa dobro čiste?

Najčitaniji članci