Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Nemojte raditi ove stvari i imat ćete sretniji i ispunjeniji život

Nemojte raditi ove stvari i imat ćete sretniji i ispunjeniji život
5

Izrazite ljubav otvoreno i iskreno, izbjegavajte odugovlačenja, postavite realna očekivanja od drugih, ne propustite priliku da nekome pomognete kada to možete te prigrlite vlastite neuspjehe

VIDEO

Donesene odluke u bilo kojem trenutku mogu promijeniti živote na bolje ili gore. Iako je pronalazak ispunjenja nešto čemu bi svatko trebao težiti, neće vas svaka odluka dovesti bliže cilju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvati su sve sretniji VIDEO

Za sretan i uspješan život izbjegavajte ovih deset stvari

1. Ne izražavanje ljubavi

Bez obzira na to koliko vremena ulažete u nekoga ili koliko ga duboko cijenite, uvijek će postojati osjećaj da niste proveli dovoljno vremena zajedno. Ključna lekcija ovdje je da ne čekate dok ne bude prekasno. Izrazite ljubav otvoreno i iskreno. Podijelite ono što trebate podijeliti s onima koji su vam važni jer sutra možda nikada neće doći.

5 znakova da niste ni introvert ni ekstrovert nego - ambivert
5 znakova da niste ni introvert ni ekstrovert nego - ambivert

2. Odugovlačenje

Odugovlačenje često dovodi do sporadičnih naleta napora i produljenih razdoblja neaktivnosti, ali kada dosljedno radite na svojim ciljevima, postižete stabilan napredak, a ispunjenje često dolazi iz njihovog postizanja. Izbjegavanje odugovlačenja pomaže da ostanete predani svojim težnjama, povećavajući vjerojatnost da ćete ostvariti svoje snove i doživjeti trajno ispunjenje.

3. Prevelika očekivanja od drugih

Postavljanje realnih očekivanja od drugih smanjuje vjerojatnost razočaranja i ljutnje kada ne zadovolje vaše pretjerano visoke standarde. To omogućuje održavanje sretnijih i skladnijih odnosa. Manje oslanjanje na druge pomaže da zadovoljite svoje emocionalne i psihičke potrebe. Bit ćete osnaženiji i samopouzdaniji. Ova se neovisnost pretvara u jači osjećaj vlastite vrijednosti i samopoštovanja.

4. Propuštanje prilike za pomoć

Pomaganje drugima može značajno poboljšati ispunjenje i životu dati svrhu. Možda ćete prepoznati radost i sreću pomaganja drugima ako odvojite vrijeme da razmislite o blagotvornom utjecaju koji ste imali na njihove živote. Suprotno je također istina, kada propustite priliku da nekome pomognete kada možete. Tada biste mogli doživjeti grižnju savjesti i osjećaj nesreće.

Prakticirajte ovih 12 navika i živjet ćete sretnijim životom
Prakticirajte ovih 12 navika i živjet ćete sretnijim životom

5. Preozbiljno shvaćanje života 

Pretjerano naglašavanje ozbiljnosti moglo bi vas lišiti jednostavnih životnih zadovoljstava i radosti. Možete propustiti prilike za razonodu, uživanje i spontanost ako ste stalno zaokupljeni obvezama i perfekcionizmom. Možda ćete otkriti da se uvijek tjerate da ispunite nerealne standarde, što može dovesti do sagorijevanja.

6. Zanemarivanje zdravlja

Propuštene šanse za razvoj i značajna iskustva mogu proizaći iz zanemarivanja vlastitog zdravlja. Loša kondicija može ograničiti sposobnost putovanja, bavljenje hobijima i isprobavanja novih stvari. Postavite jasne ciljeve i strategiju za njihovo postizanje. Briga o sebi trebala bi biti prioritet.

7. Igranje žrtve

Nije lako zaboraviti traumatične događaje, ali bila bi pogreška dopustiti im da određuju tko ste. Ne dopustite da vas definiraju negativni događaji. Ostanak u stalnom načinu razmišljanja žrtve samo će produžiti osjećaje viktimizacije. Ove nesigurnosti i sumnje će vas satjerati u kut i kočiti. Želja da preuzmete odgovornost za svoj život od ovog trenutka nadalje, bez obzira na to tko ga je napravio ovakvim kakav je danas, najvažniji je čimbenik u vašoj sposobnosti iscjeljenja i napretka.

8. Prezauzetost

Uskladite djelovanje i marljiv rad s cijenjenjem jednostavnih životnih trenutaka. Život je sastavljen od prilika za sreću u svakom trenutku, posebno u malim trenucima između. Bitno je biti prisutan, promatrati, slušati i živjeti bez stalnih vremenskih ograničenja ili očekivanja trenutnih rezultata. Ovi jednostavni trenuci mogu ispuniti srce iskrenom zahvalnošću u posebnim prilikama.

9. Impresioniranje drugih

Cipele koje ste danas nosili, stanje vaše kose ili marka odjeće koju ste obukli nema nikakav značaj. Ono što je uistinu važno jest kako ste živjeli svoj život, ljubav koju ste dijelili i lekcije koje ste stekli na svom putovanju. Umjesto da pokušavate impresionirati druge zbog izgleda, prioritet dajte autentičnosti i vjernosti sebi.

10. Fokusiranje na neuspjehe

U životu su neuspjesi i teškoće neizbježni, ali oni su samo mali dio životnog puta. Iako mogu donijeti izazove, oni također nude prilike za ljubav i mudrost. U konačnici, pozitivni aspekti života, kao što su rast i učenje iz neuspjeha, imaju veći značaj od specifičnih neuspjeha. Bolje je prigrliti život s povremenim neuspjesima kao iskustvima učenja umjesto žaljenja za životom u kojem se nikad nije težilo šansama i ciljevima, donosi MSN.

'Moja mama je imala 4 pravila za sretniji i ispunjeniji život'
'Moja mama je imala 4 pravila za sretniji i ispunjeniji život'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh