Lifestyle

Komentari 34

Neobičan trik zbog kojeg ćete biti privlačniji na prvom spoju

Neobičan trik zbog kojeg ćete biti privlačniji na prvom spoju

Rijetko tko bi pomislio da vas ova 'čudna' stvar može učiniti atraktivnijim. Studije o privlačnosti daju očite informacije, ali neke od njih otkrivaju nove naznake o tome što pomaže drugima da se zaljube u vas

Privlačnost je smiješna stvar. Osobine zbog kojih je vama netko najzgodniji na planeti, možda vašem najboljem prijatelju nisu uopće simpatične. 

Ono što jednu osobu privlači kod druge osobe može biti tako raznoliko, i to je ono što privlačnost čini tako zanimljivom temom - što je vjerojatno razlog zašto znanstvenici i istraživači neprestano provode različite studije o tome.

POGLEDAJTE VIDEO:

Takve nam studije obično daju neke prilično očite informacije - poput one koje kaže da vas dobra osobnost u konačnici čini privlačnijim - ali neke od njih otkrivaju iznenađujuće nove naznake o tome što pomaže drugima da se zaljube u nas.

Zanimljivo istraživanje PepsiCo-a iz 2014. pokazalo je da recikliranje - što je nešto što se čini vrlo neprivlačnim - zapravo može učiniti da izgledate više seksi.

Prema Glamouru, istraživački tim anketirao je više od 1140 Amerikanaca starijih od 18 godina i otkrio da recikliranje i pokazivanje brige za okoliš mogu učiniti da izgledate mnogo privlačnije, donosi YourTango.

Od ispitanih, njih 40 posto reklo je da bi o nekom imali bolje mišljenje nakon što bi saznali da reciklira. Samo 25 posto reklo je da bi ih više privukao netko s diplomom, 18 posto reklo je da je impresivan posao nešto što nekoga može učiniti privlačnijim, a samo 8 posto smatra pozamašan bankovni račun atraktivnim.

Nadalje, 21 posto njih je reklo da će se povući ako otkriju na prvom spoju da pojedinac uopće nije sklon recikliranju, a 22 posto bit će izrazito razočarano ako posvjedoče da netko ne reciklira.

Zaključno, dvoje od pet ispitanih traže osobu koja brine o okolišu.

Rezultati mogu biti iznenađujući, zbog toga što se ponekad čini da bi društvo radije željelo da vjerujemo da svi traže nekoga s nevjerojatnim poslom i mnoštvom novca za vrlo udoban život, ali lijepo je znati da su nekom ponekad male stvari stvarno važne.

Osim toga, ovo istraživanje ima smisla jer ako vam je stalo do okoliša dovoljno da se potrudite reciklirati, time pokazujete da ste suosjećajni, ljubazni, pažljivi i puni poštovanja.

Ako ste pak tip pojedinca kojem je očito svejedno gdje će završiti vaš prazni plastični otpad, onda ste netko tko ne razmišlja o tome kako vaša djela utječu na druge, što baš i nije najimpresivnija crta osobnosti na svijetu.

Iako ne znači da ćete biti pozvani na spoj sljedeći put kada vas netko primijeti kako reciklirate, ne može naštetiti vašem ljubavnom životu da drugima date do znanja da vam je stalo do svijeta u kojem živimo.

Kao što ova studija pokazuje, suosjećanje i poštovanje mogu biti jednaki neodoljivoj seksualnosti. Ovdje se radi o tome da je recikliranje tako jednostavno i da možete ubiti dvije muhe jednim udarcem - možete ispasti atraktivniji i možete dati svoj dio da spasite svijet. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'

Najčitaniji članci