Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Neobični, ali stvarni kućni lijekovi koji dokazano djeluju

Neobični, ali stvarni kućni lijekovi koji dokazano djeluju
1

Ako srce ubrzano kuca zbog stresa, puhnite u palac jer on ima vlastiti puls koji ćete usporiti njihovim hlađenjem, a time i srčani puls. Papar će pak izliječiti rane

VIDEO

Koliko god nevjerojatno zvučalo, kućni “lijekovi” poput pamučnih čarapa itekako mogu biti učinkoviti. Ugrijana stopala pomažu tijelu da postigne idealnu temperaturu za san, pa ćete se tako prestati mučiti s nesanicom. Slično brzo i praktično rješenje je i kockica leda, koja pomaže pri zubobolji jer ublažava oticanje u ustima, pa time i bol. No to ne vrijedi za svaku vrstu zubobolje, pa je ipak bolje posjetiti stomatologa. Ako krvarite iz nosa, pritisnite desni jer ćete tako blokirati arteriju koja dovodi krv u nos. Ako ne uspije, pritisnite područje između očiju.

Kalorični kokos umiruje crijeva i ublažava proljev

Zašto? Jedenje kokosa pomaže onima koje muče česte stolice.

Znanstvenici kažu: Kokosovo ulje sadrži lauričnu kiselinu, koja se u organizmu pretvara u monolaurin. Riječ je o spoju s antibakterijskim, antigljivičnim i antivirusnim svojstvima koja umiruju iritirana crijeva i smanjuju upalu. Također, kokos je visokokaloričan i obiluje mastima koje se lako probavljaju. Odličan je za ljude osjetljivoga probavnog sustava.

Šećer iz bananine kore za neugodne hemoroide

Zašto? Unutrašnja strana bananine kore ublažava bolne hemoroide.

Znanstvenici kažu: Zahvaljući šećeru iz banane, ako se kora stavi na hemoroide, prvo se stisnu pa povuku. To se događa zbog osmoze, biološkog procesa izvlačenja vode iz stanica. Osim toga, šećer iz banana djeluje kao antibiotik, pa štiti inficiranu kožu od bakterija. Listovi kupusa također se preporučuju za hemoroide, ali i za bolne, raspukle bradavice majki koje doje.

Papar i prah ljutih papričica zacjeluju rane

Zašto? Crni papar zaustavlja krvarenje i ubrzava zacjeljivanje rana.

Znanstvenici kažu: Glavni sastojak crnog papra - piperin, ima antibakterijska svojstva te iznad rane oblikuje krastu koja štiti od infekcije. Malo mljevenog papra na manjim ranama pomaže bržem zgrušnjavanju krvi i zacjeljivanju. Također, istodobno ubija bakterije te smanjuje ožiljke. Sličan učinak ima mljevena ljuta papričica koja također čisti ranu, djeluje antibakterijski i ubrzava njezino zacjeljivanje.

Ako vas boli grlo, začepite uši

Zašto? Progutate li žličicu šećera, u trenu ćete prestati štucati. 

Znanstvenici kažu: Štucavicu uzrokuje nekontrolirano grčenje mišića dijafragme, a šećer stimulira živce koji sprečavaju taj proces. Osim toga, dok gutate, zadržavate dah, što također zaustavlja grčenje. U ušima se nalaze živci povezani s grlom koji, ako ih se stimulira, ublažavaju bol. No to ne znači da ne morate ići kod liječnika.

Pomičite glavu kako biste se riješili trnaca

Zašto? Ako okrećete glavu gore-dolje i lijevo-desno, zaustavit ćete trnce u rukama. Znanstvenici kažu: Trnci u rukama najčešće se pojavljuju zbog pritiska na živce u vratu. Stoga bi bilo dobro opustiti to područje. Približite glavu što bliže prsima, uši ramenima, a bradu podignite prema stropu. Ako trnci potraju dulje od tri do četiri dana, obvezno posjetite liječnika jer bi mogli biti simptom multiple skleroze, pomaknutoga kralješka ili dijabetesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'