Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Neodoljive namirnice i mirisi obilježili su radionice kuhanja!

Neodoljive namirnice i mirisi obilježili su radionice kuhanja!
17

Brojne proljetne delicije spravljene pod kuharskom palicom priznatih hrvatskih chefova oduševile su čitatelje portala Gastro.hr i posjetitelje prvih radionica kuhanja

Potaknut novim i svježim namirnicama koje su nam donijeli prvi dani proljeća te željom svih ljubitelja gastronomije za što bogatijom uskrsnom trpezom, portal Gastro.hr organizirao je svoje prve radionice kuhanja. One su se 29. i 30. ožujka održale u Centru Kaptol te okupile brojne čitatelje portala, ali i slučajne prolaznike trgovačkog centra koji su sa zanimanjem nastavili pratiti program.

Branko Ognjenović oduševio nas je prvi dan

Prvi dan radionica, uz pomoć voditelja Frane Ridjana, vješto je održao kulinarski akademik Branko Ognjenović, koji je posjetiteljima prezentirao pripremu tortica od lisnatog tijesta punjenih namazom od jaja s medvjeđim lukom te raguom od kozica, otkrio tajne spravljanja ragua od sipica s čilijem te, ono što je najviše zainteresiralo posjetitelje, pojasnio tehniku poširanja jaja.

Većina posjetitelja budno je pratila što se kuha u Brankovom loncu otvoreno komentirajući jela i postavljajući pitanja kulinarskom majstoru. "Sretan sam što kroz Gastro.hr radionice educiramo ljubitelje kuhanja, a vodio sam se željom da za proljeće napravimo moderniju verziju uskrsnog stola uz nekoliko varijanti s jajima u jednostavnijim jelima", odmah na početku rekao je Branko koji je do kraja radionica, u svom stilu, zabavljao prisutne ne samo pripremom delicija već i simpatičnim savjetima i dosjetkama.

Drugi dan smo degustirali ukusna bezmesna jela

Drugi dan radionica kuhanja otvorili su chef Tomislav Nikšić i sous chef Mario Mihelj, kuharski dvojac iz zagrebačkog restorana OXBO Urban Bar & Grill. Oni su prezentirali pripremu juhe od graška s listićima badema, salate heljdinih rezanaca sa sezonskim povrćem iz woka te najiščekivanijeg jela – mini tarta od jagoda. Uz svako pripremljeno jelo, chefovi su prisutnima dali korisne savjete za što zdraviji i raznolikiji menu: "Heljdina tjestenina specifičnog je punog okusa i smatra se gurmanskim specijalitetom, a u restoranima se pokazala odličnim izborom za veganske goste". Riječ je o tjestenini bez jaja koja se često koristi kod pripreme jela za osobe koje iz prehrane moraju izbaciti gluten. Tomislav nam je rekao kako svima preporučuje da jednom tjedno u svoju prehranu uvrste dan bez glutena, kako bi se organizam malo počistio.

Kasnije su na red došla zanimljiva mesna jela

Nakon Chefa Nikšića i Mihelja, slijedila je radionica koja je svojom kreativnošću i bogatstvom originalnih ideja, ali i okusa oduševila sve prisutne. Riječ je o radionici cateringa Zvona koju su održali Đurđica Protić zajedno s glavnim chefom Zvona cateringa, Igorom Čurčićem. Oni su prezentirali svoju suvremenu interpretaciju Uskrsa, pripremivši četiri jela koja su svojom prezentacijom i okusima na inspirativan način spojila tradiciju i urbano - janjeće polpetice s humusom i pita lepinjicama, uskrsni doručak iz kalupa, janjeći bubrežnjak s marokanskim začinima te maštovite cupcakese s mrkvom, bananom i čokoladnim jajima.

Odličan uspjeh prvih Gastro.hr radionica kuhanja poticaj je da nastavimo s ovom lijepom praksom prezentiranja pojedinih recepata i kulinarskih trikova uz pomoć profesionalaca iz svijeta gastronomije te se sigurno uskoro vidimo na još jednoj takvoj. Više detalja o radionicama te recepte za ova i brojna druga jela pronaći ćete na Gastro.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču