Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nepoznata žitarica: Sirak se jede kao slatka kaša ili prilog

Nepoznata žitarica: Sirak se jede kao slatka kaša ili prilog
2

Sirak tek treba dobiti svojih pet minuta slave, jer još uvijek malo tko za njega zna. Može se jesti kao slani prilog ili slatka kaša, a u njemu nema glutena

VIDEO

Postoji tridesetak vrsta biljke sirak koja se smatra petom najzastupljenijom žitaricom u svijetu. Ima vrlo blag orašast okus, bez glutena je, a kuha se u cjelovitom obliku, kao slatka kaša ili slani prilog umjesto riže ili kvinoje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jaja 01:11

Ako planirate kuhati sirak, namočite zrna večer prije kako bi se omekšala, a vi si skratili vrijeme kuhanja.

storyeditor/2024-04-12/41918639_l_normal_none.jpg

Sirak pomiješajte s vodom u omjeru 1:3 i kuhajte 45 minuta. 

Možete ga i dodati na tavu na zagrijano ulje, sirak će početi pucati poput kokica!

Odlična za dijabetičare: Kvinoja je puna vitamina i zdravih masti
Odlična za dijabetičare: Kvinoja je puna vitamina i zdravih masti

100 grama sirka ima 315 kalorija, a odličan je izvor vlakana, antioksidansa i pun je minerala poput magnezija, kalija, fosfora, željeza i cinka. Bogat je i vitaminom B kompleks.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač