Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
24 komentara

Neugodno vam je razgovarati o mensturaciji - šaljite emotikon

U 2019. godini može se očekivati 230 novih emotikona koji će zastupati i ljude s raznim poteškoćama, poput čovjeka koji sjedi u invalidskim kolicima, emotikona uha gluhe osobe, štapa...

Foto: emojipedia.org
24 komentara

Unicode Consortium, standard računalne industrije za konzistentnu reprezentaciju, objavio je popis od čak 230 emotikona koje će uvesti 2019. godine, a mogli bismo ih očekivati već u travnju.

Foto: emojipedia.org

Novo ažuriranje uključivat će čovjeka u invalidskim kolicima, psa vodiča i protetske udove. Ovi emotikoni uvode se na zahtjev tvrtke Apple koja je prošle godine zatražila da se napravi više emotikona koji predstavljaju ljude s raznim poteškoćama.

Osim ljudi s poteškoćama, novim emotikonima moći će se razgovarati i o menstruaciji jer je potvrđeno da će ažuriranje sadržavati i emotikon kapi krvi.

Emoji je potvrđen nakon što je kampanju koju vodi engleska globalna humanitarna organizacija za ženska prava, Plan International, poduprijelo preko 55.000 ljudi. Dobrotvorna udruga je zatražila uvođenje emotikona za menstruaciju, nakon ankete koja je pokazala da 47 posto žena u dobi od 18 do 34 godine smatra da bi emotikon olakšao razgovor o menstruaciji s prijateljicama i partnerima.

Foto: emojipedia.org

- Veliki korak prema razbijanju globalne kulture srama vezanog za menstruaciju je da organizacija kao što je Unicode prizna da bi ona trebala biti zastupljena u ovom globalnom jeziku - kaže Carmen Barlow, voditeljica digitalne strategije i razvoja Plan Internationala.

U svoje ažuriranje, Unicode će uključiti i brojne emotikone koji nisu bili uključeni u originalni prijedlog Applea, kao što su samostalni znakovi poput korištenja štapa i emotikona koji predstavlja gluhu osobu.

TVITERAŠI ODUŠEVLJENI Mnogi su ga jedva dočekali: Stigao emotikon za 'mali penis'

Među novim emotikonima moći ćete pronaći i sari - hinduistički hram, maté - tradicionalno južnoameričko piće i Diya uljnu lampu koju Hinduisti, Jaini i Skiji koriste za slavljenje Diwalija (festivala svjetla). Tu je i 70 novih kombinacija za emotikon para koji se drži za ruke, koje osiguravaju da parovi svih boja kože budu zastupljeni.

Ljubitelji hrane mogu očekivati brojne dodatke koji uključuju vafle, maslac, češnjak, falafel i sok u tetrapaku, a ljubitelji životinja mogu pronaći ljenjivca, vidru, orangutana i tvora.

SAVRŠENI PAROVI: Ovi horoskopski znakovi najbolje idu zajedno, po svemu si odgovaraju

#zajedno24sata
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message