Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Nevjerojatno ljudsko tijelo: Evo što se sve događa u nama prije, za vrijeme i poslije orgazma

Nevjerojatno ljudsko tijelo: Evo što se sve događa u nama prije, za vrijeme i poslije orgazma

Znanstvenici su koristili magnetsku rezonancu kako bi utvrdili što se u mozgu događa tijekom orgazama. Na temelju skupa odrednica, test je pokazao da se tijekom seksa isključuje logički dio mozga

VIDEO

Znate taj osjećaj... leptiri u trbuhu, valovi užitka, grčenje nožnih prstiju, nehotični zvukovi i brzo udaranje srca? Sve se to događa tijekom orgazama. Ali jeste li se ikada pitali, što se događa s vašim tijelom? Što mozak radi? Kakvu ulogu igra anatomija? 

POGLEDAJTE VIDEO: Seks s bivšima - da ili ne?

Pokretanje videa...

Otkrili zašto se i dalje seksaju s bivšima: 'Ona je puno bolja u seksu od moje sadašnje žene...' 01:27

Iako postoji povijest istraživanja ljudske seksualnosti, proučavanje orgazama je novo. Tek 1953. godine je 'prepoznat' ženski orgazam. Prije toga se vjerovalo da žena ne uživa u seksu, a da bi on trebao biti ugodan samo za muškarca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znanstvenici su koristili magnetsku rezonancu kako bi utvrdili što mozak radi tijekom orgazma. Na temelju skupa odrednica, test je pokazao da se tijekom seksa isključuje logički dio mozga.

U ciklus seksualnog odgovora uključeno je više područja mozga - hipotalamus, talamus, supstancija nigra, senzorni korteks i motorička područja koja se pojačavaju tijekom orgazma. 

Ovisnost o seksu: Nezasitna opsesija koja uništava živote
Ovisnost o seksu: Nezasitna opsesija koja uništava živote

To omogućuje tijelu da reagira na dodir, fantazije i seksualna sjećanja. Hipotalamus proizvodi oksitocin, koji je hormon dobrog osjećaja koji povećava uzbuđenje, a time i užitak. 

Drugi hormon koji mozak oslobađa je nalet dopamina. Svrha dopamina je omogućiti osjećaj zadovoljstva, želje i motivacije u prefrontalnom korteksu.

Prolaktin se također oslobađa prilikom orgazma, koji potiče sveukupni osjećaj zadovoljstva koji dolazi s orgazmom. To je uglavnom zbog povećanja protoka krvi i oslobađanja hormona. 

Nakon orgazma se oslobađa serotonin. Ovaj hormon potiče dobro raspoloženje, kao i osjećaj pospanosti.

U osnovi, mozak prije, za vrijeme i nakon orgazma ima istu reakciju kao kod korištenja opojnih sredstava ili slušanja omiljene pjesme. Mozak ne razlikuje seks od drugih ugodnih iskustava poput jedenja sladoleda. Također šalje kemikalije koje mogu smanjiti bol. Tako orgazam može izliječiti glavobolju. 

Hipofiza oslobađa endorfine, oksitocin i vazopresin koji potiču smanjenje boli, povezivanje i intimnost.

5 znakova koji pokazuju da biste trebali prestati imati 'seks na jednu noć' u pijanom stanju
5 znakova koji pokazuju da biste trebali prestati imati 'seks na jednu noć' u pijanom stanju

Ako mislite da je mozak zauzet, provjerite što vaše tijelo radi u tom procesu. Unutarnji organi koji čine spolnu anatomiju muškarca uključuju epididimis, sjemenovod, sjemene mjehuriće, prostatu, Cowperove žlijezde i uretru. Najistaknutiji dio muške spolne anatomije je njegov penis.

Penis ima tri osnovne funkcije: pokretanje orgazma i transport sjemena i urina iz tijela. Sastoji se od baze, osovine i glavića. Baza i osovina su mjesto gdje su erektilno tkivo i mišići. Osim toga, tu su i skrotum i testisi. Skrotum je vrećica naborane kože iza i ispod penisa koja sadrži testise. 

Za vlasnice vulve, proces je složeniji. Zbog toga orgazam ovisi o razvoju u maternici. Zove se CUV kompleks. To je skraćenica od Clitoral-Urethra-Vagina s cerviksom i perinealnom spužvom. Vulva je najočitiji dio klitorisa. Tu je klitorisni poklopac koji je ili pričvršćen za unutarnje usne ili uopće nije pričvršćen. 

Zdjelična kost je u obliku slova V.  Ako pritisnete stidnu kost i krenete prema gore, moći ćete aktivirati klitoris. Vestibularne žlijezde se spajaju s donjim dijelom klitorisa te nabubre od uzbuđenja i mogu uzrokovati oticanje vanjskih usana. Otvor uretre je dio unutarnjih usana koji se nalazi ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora.

Fiziološki znakovi seksualnog uzbuđenja: Veće grudi, crvenilo
Fiziološki znakovi seksualnog uzbuđenja: Veće grudi, crvenilo

Često gledamo na cerviks kao na nešto što je bitno u trudnoći - to je u biti otvor za maternicu, ali ne želite ući u njega. Jednostavnim dodirom cerviksa aktivira se zdjelični živac koji šalje signale ugode u maternicu, cerviks i gornji dio vagine. To može rezultirati jačim cervikalnim orgazmom piše Sexpert.

P-točka se nalazi između vagine i rektuma. Kad ste preplavljeni uzbuđenjem i masirani na tom mjestu, možete doživjeti orgazam. Bartholinijeve žlijezde uzrokuju podmazivanje rodnice. Podmazivanje je ključno prilikom prodiranja. 

Mozak i tijelo prolaze kroz mnogo toga odjednom prije, tijekom i nakon orgazma. Znanje ovih informacija može vam pomoći da stvorite svoje najbolje seksualno iskustvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju