Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

'Nezdrava' hrana koja i nije baš toliko loša: Čokolada, pizza...

'Nezdrava' hrana koja i nije baš toliko loša: Čokolada, pizza...

Pizza može biti puna masti i kalorija, ali i ne mora, kaže dijetetičarka Donna Rose i savjetuje da ju sami napravite s tankom korom, s puno povrća, rajčice i nemasnog sira

VIDEO

Mnoge namirnice koje glase kao 'loše' zapravo nisu toliko loše.  Mnoge od tih namirnica mogu biti i dio zdrave prehrane sve dok se jedu umjereno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:35

1. Ulje

Ulje ima lošu reputaciju jer je puno masti. Ipak, ono je dobra vrsta masti koja može biti zdrava. Naravno, ovisi o tome koje ulje koristite.

Zasitne i pune okusa: Isprobajte 10 recepata za jesenske juhe
Zasitne i pune okusa: Isprobajte 10 recepata za jesenske juhe

- Neka su ulja bolja od drugih zbog vrste masti od koje se sastoje - kaže nutricionist John Fawkes i dodaje da se odlučite za maslinovo, laneno ili ulje avokada.

2. Crveno meso

Crveno meso nije savršeno, ali isto tako nije nešto što morate potpuno izbjegavati. Iako je često bilo povezano s rizikom od koronarne bolesti, studija iz 2012. pokazala je da rizik varira ovisno o preradi, kaže dr. Alex Schwartz. Ovo meso izvor je bjelančevina i bogato željezom i vitaminom B12. Trebate samo biti izbirljivi kada ga birate, dodaje Schwartz.

3. Kokteli

Nekoliko pića tjedno neće 'ubiti' zdrav način života, kaže nutricionistica Lindsay Wandzilak. Ona savjetuje da se odlučite za tekilu jer je biljnog podrijetla i bolji je izbor za metabolizam, što znači manje mamurluka, manje upale, manje kalorija na bazi škroba.

4. Pizza

Pizza može biti puna masti i kalorija, ali i ne mora, govori dijetetičarka Donna Rose i savjetuje da ju sami napravite s tankom korom, s puno povrća, rajčice i nemasnog sira.

5. Krumpir

Bijeli krumpir dolazi prepun vitamina B, kalija, folata, magnezija i vitamina C. Osim toga, odličan su izvor vlakana po obroku. Slatki krumpir također je ukusna opcija.

6. Kokice

Kokice su grickalica bogata vlaknima. Puno su bolji izbor od neke druge grickalice, poput čipsa.

Happy woman watching tv in the night at home

7. Maslac od kikirikija

Maslac od kikirikija kalorijski je bogat, pa se može zaključiti da ga treba izbjegavati. Tori Jensen, registrirana dijetetičarka kaže da mnoge marke dodaju hrpu hidrogeniziranih ulja i šećera što ga čini lošim. Ključno je kupiti prirodni maslac od kikirikija, napravljen samo od kikirikija i soli.

8. Čokolada

Tamna čokolada, s više od 70 posto kakaa, sadrži probiotike koji pomažu u snižavanju kolesterola, kaže Rose. Bogata je i polifenolima te ima antioksidativna i protuupalna svojstva.

Fina pureća rolada s majčinom dušicom, kaduljom i timijanom
Fina pureća rolada s majčinom dušicom, kaduljom i timijanom

9. Punomasni jogurt

Često se zazire od punomasnih mliječnih proizvoda jer se misli da uzrokuju povišeni kolesterol, ali punomasni jogurt je još uvijek bogat kalcijem i proteinima, kaže. Dr. Schwartz. Nedavni dokazi također ukazuju na to da punomasni mliječni proizvodi, osobito jogurt i sir, nemaju negativne učinke na osjetljivost na inzulin, profil lipida u krvi i krvni tlak.

10. Maslaci od orašastih plodova

Maslaci od orašastih plodova poput badema i indijskih oraščića su jako dobri. Mogu steći lošu reputaciju jer se nalaze među slatkišima i s visokim udjelom masti, ali potpuno su u redu i sadrže tone zdravih masti koje nas drže sitima, kaže Wandzilak, a piše msn.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'