Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Nije do mene, do tebe je - 15 znakova da prijateljstvo umire

Nije do mene, do tebe je - 15 znakova da prijateljstvo umire
1

Ako osjećate da je vaš prijatelj toksičan, nemojte se bojati izbaciti ga iz svog života, bolje je tako nego da se patite. Ovi su ljudi shvatili da je trenutak da sa svojim prijateljima 'prekinu' jednom zauvijek

VIDEO

Kako na vrijeme prepoznati da vam je odnos trajno narušen i da ga treba prekinuti? Ta situacija nije rezervirana samo za romantične već i za prijateljske veze.

Raskid prijateljstva može biti gori od prekida partnerske veze, a kada nešto ne valja u vašem prijateljstvu, postoji niz crvenih zastava koje upozoravaju da ne ide prema boljem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Nekad nas prijatelji izbjegavaju, a mi ne znamo zašto. Nekad je problem u nama, no nije uvijek. Nerijetko pauza u druženju bude uzrokovana nekim privatnim razlozima kao što je prijateljevo mentalno stanje, posao ili obitelj, piše Cosmopolitan.

Ipak, ako osjećate da je vaš prijatelj toksičan, nemojte se bojati izbaciti ga iz svog života, bolje je tako nego da se patite.

Petnaest žena podijelilo je svoja iskustva s prijateljima i kada su shvatile da je trenutak da s njima 'prekinu' jednom zauvijek.

Velika dvojba: 'Trebam li otkriti prijateljici da je suprug vara?'
Velika dvojba: 'Trebam li otkriti prijateljici da je suprug vara?'

1. Izbjegavaš otvarati njihove poruke odmah, razgovori s njima postali su nespretni i prisilni. Ne nedostaju ti, a nisi ih vidio već jako dugo. Shvaćaš da zapravo više ne znaš što se događa u njihovom životu, ali da te to više niti ne zanima.

2. Druženje s prijateljicama mi je postalo obaveza, a ne nešto u čemu uživam.

3. Shvatila sam da je kraj kada bi se nakon druženja osjećala izmoreno i živčano.

4. Imaš osjećaj da su ljuti na tebe, a kad ih suočiš s time, oni se prave da se ništa ne događa, slegnu ramenima i promjene temu. Čudno se ponašaju uz tebe, nekako lažno. Nemaju sposobnost da budu sretni zbog tvog uspjeha i samo su ljubomorni.

via GIPHY

5. Prijatelj stalno odgađa druženje, mijenja planove i izmišlja glupe izlike. Odjednom i najmanja razlika u mišljenjima postane povod za svađu.

6. Ovo je za one mlađe. Kada ti prestanu slati 'meme' ili inspirativne poruke preko Facebooka ili Instagrama, ili te prestanu označavati u istima.

7. Kada te pita za savjet, ti se umoriš od davanja tih istih savjeta, a on ponovno napravi po svome. I to već dvadeseti put zaredom.

Prijatelji pa ljubavnici - takve veze češće opstaju od drugih
Prijatelji pa ljubavnici - takve veze češće opstaju od drugih

8. Pokušavate napraviti planove s njima, no oni su uvijek zauzeti. Niti ne pokušavaju sakriti da izlaze s drugim 'prijateljima'. Znate da su selektivni po porukama koje im šaljete. Kada tražite neku uslugu, onda se ne javljaju danima, a kada njima treba odgovoriti na poruku, a to ne bude odmah, šalju se poruke jedna za drugom.

9. Kada im uslugu ne želiš napraviti jer smatraš da je on ne zaslužuje. Misliš da tvoj napor neće biti uvažen, a kamoli da će ti netko biti zahvalan.

Osjećaji su 'zarazni': Utječu li prijatelji loše na vaše zdravlje?
Osjećaji su 'zarazni': Utječu li prijatelji loše na vaše zdravlje?

10. Posljednji si koji nešto saznaje. Ne osjećaju se uopće uzbuđeno što pričaju s vama, ne odaju vam više svoje tajne i onda se prave ludi kad ih vi saznate od drugih.

11. Kada ti više prigovaraju nego da govore nešto pozitivno.

12. Nikad te ne pitaju kako si. Počinješ shvaćati da si uvijek ti taj koji prvi šalje poruke, a kad čekaš njega da se javi, prođu mjeseci bez ikakvog kontakta.

via GIPHY

13. Više nemate iste interese, tvoji dosadašnji prijatelji su postali obiteljski ljudi, a tebe ne zanimaju mala djeca. Ostali su samo sjećanje i nostalgija za nekim bivšim vremenima.

14. Sve se češće svađate i provocirate, a nesporazumi su češći nego 'sporazumi'. Kada se nalazite oko njih, osjećate se usamljeno.

15. Ako stalno tražite razloge za prekid prijateljstva.

Znak da vam je prijateljstvo umrlo je ako ste se zamislili na većinu ovih točaka i povezali se s njima. Nema vam pomoći, koliko god se zavaravali.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'