Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ništa nisu čistili za sobom pa smo potpisali ugovor i 'penale'

Ništa nisu čistili za sobom pa smo potpisali ugovor i 'penale'
1

Pokušavala sam im i prije postaviti neka osnovna osnovna pravila, zadnji put nakon što smo im suprug i ja uredili spavaće sobe, ali nakon samo par dana, vratile su im se stare navike, priča ova mama

VIDEO

Britanka Katrina Neathey majka je troje tinejdžera koji ju izluđuju s neredom koji za sobom ostavljaju. Stalno im se, ispričala je, prijetila da će ih nekako kazniti, a onda je jedan dan 'pukla' - kad je vidjela blato na svom novom tepihu od 1200 funti (više od 10.000 kn).

Uznemirena je 36-godišnjakinja sazvala 'hitni obiteljski sastanak' s Hayden (19), Joshuom (18) i Olivijom (13); i dočekala ih s ugovorom u 10 točaka.

U njemu između ostalog stoji i da će Hayden i Joshua platiti kaznu od 5 funti (oko 45 kn) svaki put kada prekrše neko kućno pravilo, dok će se Oliviji koja nema primanja zbog takvih 'prijestupa' na jedan dan oduzimati mobitel.

Ako dijete drhti temperatura će mu rasti za jedan stupanj
Ako dijete drhti temperatura će mu rasti za jedan stupanj

Katrina je, kaže, zadnja dva desetljeća provela čisteći za njih troje, a budući da i radi kao čistačica u trgovini, odlučila je kako je došlo vrijeme da svoju djecu 'nauči neke stvari na teži način'. I upalilo je - uvođenje kazni po ugovoru pokazalo se kao uspješna odgojna metoda, a ova mama za Mirror kaže da su njenu djecu u red napokon dovela 'oštra, ali poštena pravila'.

- Sva su moja djeca tinejdžeri pa smatram da su u stanju držati se jednostavnih pravila - rekla je Katrina, koja je za njihove prijestupe do sada od sve troje skupila samo 20 funti (177 kn).

- Pokušavala sam im i prije postaviti neka osnovna pravila kućnog reda, zadnji put nakon što smo im suprug i ja uredili spavaće sobe, ali nakon samo par dana vratile su im se stare navike - kao npr. skrivanje prljave odjeće ili tanjura u ormarima i slično. Kao da zaboravljaju da sam čistačica; točno znam gdje ću što pronaći - kaže Katrina i dodaje da su 'dečki trenutno naučnici i ne zarađuju mnogo, pa će primijetiti kad ostanu bez pet funti'.

499545290

Uvjeti ugovora:

- Nema šminkanja u spavaćoj sobi

- Nema jela u spavaćoj sobi

- Nema soka ni gaziranih pića u spavaćoj sobi - samo voda

- Svaki dan treba srediti krevet

- Sva odjeća mora biti obješena ili složena

- Prljavo se rublje stavlja u koš za pranje

- Soba mora biti uredna

- Upalite perilicu posuđa kad je puna (ispraznite oprano)

- Odlažite cipele na mjesto

- Odlažite torbe na mjesto

Mama troje tinejdžera priča i kako su sve troje bili odlični kad su tek krenuli u školu, no kad je ona sa svojom sestrom počela voditi tvrtku za čišćenje i raditi duže nego prije, stvari su krenule nizbrdo i djeca su se 'opustila'.

Ostavila ga nakon zlostavljanja pa zapalio i nju i troje djece
Ostavila ga nakon zlostavljanja pa zapalio i nju i troje djece

- Počeli su se baviti nogometom i plesom, pa su svi žurili i samo ulazili i izlazili - priča, a kaže i da, kako su odrastali, sve im je postajalo važnije od pomaganja u obavljanju kućanskih poslova pa sam ja sve počela raditi za njih. Bezbroj puta sam im rekla da nisam njihov rob, ali to je uvijek bilo kratkotrajno i samo bi počeli skrivati nered, kao da sam blesava - ispričala je, a sjeća se i da joj je najveći šok bila - prljava kuhinjska daska za sjeckanje skrivena u ormaru. 

- Suprug i ja naporno radimo na tome da im pružimo najbolje što možemo, pa se lako zanesu i počnu koristiti to - zaključila je ova mama.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje