Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Naša veterinarka izradila je Njuškawca, super hranilicu ali i terapijsku igračku za ljubimce

Naša veterinarka izradila je Njuškawca, super hranilicu ali i terapijsku igračku za ljubimce

Neobična igračka korisna je za pse, ali i mace jer omiljene poslastice sporije jedu. Ručno ga izrađuje veterinarka Saša Španović. Naručuje se preko web shopa, a kupac odabire boju i veličinu. Stoji 150 kuna

VIDEO

Njuškawac je ručno rađena terapijska igračka i hranilica koji čuva fizičko i mentalno zdravlje pasa i mačaka. Ideja je globalno već jako dobro poznata vlasnicima kućnih ljubimaca i predmet je mnogobrojnih znanstvenih istraživanja o preventivnom održavanju zdravlja njuha u ljubimaca, kaže Saša Španović, veterinarka i vlasnica vrtića za pse Pets Only u Zagrebu koja sa svojim timom izrađuje ovu neobičnu, ali za ljubimce korisnu igračku. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Marfi i Ziva 01:44

Naime, radi se o interaktivnoj prostirci s listovima koji podsjećaju na repove između kojih skrivate slastice, pa ljubimac njuška, razmišlja i zabavlja se dok usporeno jede hranu, dohranu ili poslastice. Rađen je od tkanine te od plastične ili gumene podloge. Stabilan je i čvrst.

- Hranilica ima višestruke benefite za zdravlje pasa i mačaka. Probavni problemi su najčešći zdravstveni problem kod kućnih ljubimaca. Usporeno hranjenje nesvjesno ih potiče da žvaču, a kako ne mogu uzimati zalogaj za zalogajem, hrane se sporije. Psima se ubace poslastice ili granulice hrane koje potom traže koristeći njuh. Umaraju se razmišljajući gdje su poslastice, a ujedno im je to i zabavno - kaže Saša te dodaje da je njuh njihov najvažniji osjet.

- Čuvanjem zdravlja njuha čuvamo kompletno zdravlje našeg ljubimca. Osim toga, njuškawac daje osjećaj sitosti zbog usporenog hranjenja pa je odličan za ljubimce na dijetama. Super je i za mlade pse koji mijenjaju zube te za pse i mačke koji su manje socijalizirani, koji su hiperaktivni i žele loviti plijen i za one koji lako gube interes za igračkama - kaže.

Njuškawac se naručuje preko njihovog webshopa, a s obzirom na to da je u pitanju ručni rad kupac sam odabire boju i veličinu. Njegova cijena je 150 kuna. Za izradu jednog potrebno je oko dva sata. Iz iskustva kažu da su psi oduševljeni ovakvom vrstom hranilice.

Dokazao da psi znaju lagati, a to radi većina njih kad trebaju
Dokazao da psi znaju lagati, a to radi većina njih kad trebaju

- Na početku je važno da vlasnik upozna svog ljubimca s novom hranilicom . Preporučujemo da se psa  po principu nagrade nauči kako ga koristiti. Njuškawac treba stajati na podu. Većina pasa je zainteresirana , no naravno, postoje i psi kojima to nije zanimljivo ili ga žele uništiti. Vlasnik svakog psa zna kakav je njegov ljubimac i treba li mu njuškawac - kaže Saša.

Za štence tek nakon trećeg mjeseca

Predviđen je za sve vrste pasa i mačaka. Kod štenaca se preporučuje uvođenje nakon tri mjeseca.

- Radimo i na njuškawcima za druge životinje. Imamo i upite za kuniće, zamorce i jedno patuljasto prase - kaže. Pravilnom njegom ova terapijska igračka može trajati mjesecima. Može se prati i sušiti u perilici. Važno je ukloniti ostatke hrane nakon korištenja.

'Nova kuća i preslatki psić su nam vratili malo topline u srca'
'Nova kuća i preslatki psić su nam vratili malo topline u srca'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu