Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Nova studija: Najmlađa djeca često su najzabavnija u obitelji

Psiholozi tvrde kako je jedna od stvari koja nam određuje karakter i koji smo po redu rođeni u obitelji. Iako se braća i sestre odgajaju pod istim krovom, psihološki uvjeti razlikuju se prema redu rođenja

Foto: Thinkstock
0 komentara

Britanska tvrtka YouGov nedavno je provela studiju na 1782 ljudi starijih od 18 godina i tražili su ih da se usporede sa svojom braćom i sestrama u različitim parametrima poput humora, odgovornosti, opuštenosti itd...

Najmlađa djeca rekla su da su zabavnija od svoje braće i sestara u 46% slučajeva i da su opušteniji u 47% slučajeva. Najstarija djeca smatrala su se odgovornijima u 54%, organiziranijima u 54% i uspješnijima u 38% slučajeva, piše Brightside.

VELIKI KREATIVCI Bebe rođene u veljači posebne su biljke, možda postanu slavni

I druga djeca imaju posebne sposobnosti

Najstarija djeca imaju privilegiju prva pronaći 'nišu kroz koju će se definirati' i to obično bude odgovorna uloga jer pokušavaju udovoljiti roditeljima te u isto vrijeme brinuti o mlađoj braći i sestrama.

Srednja djeca nikada nisu imala privilegiju da budu jedino dijete, a i ne dobivaju toliko pažnje koliko se poklanja najmlađima zbog čega često imaju problema s ljubomorom. Vjerojatnije je da će biti buntovnici u obitelji, ali u isto vrijeme uče vještine koje im pomažu da imaju lake odnose s ljudima i često su vrlo društveni.

OBIČAJI ZA VALENTINOVO U Japanu poklone kupuju samo žene, a u Estoniji i prijatelji...

Najmlađa djeca stalno se odupiru statusu starijih od sebe i pronalaze alternative kako bi se mogli izraziti. Nikada nisu toliko odgovorni ni poslušni, ali zato su često puno emotivniji, kreativniji i smješniji.

NE BACAJTE HRANU U čemu je najbolje čuvati kruh? Što manje zraka dopire to bolje

Jedinci su sasvim drugi slučaj jer oni imaju svu pažnju svojih roditelja i ne moraju ju s nikim dijeliti pa su često dosta razmaženi. U isto vrijeme dobivaju i svu podršku i često su bili okruženi starijima od sebe što ih čini inteligentnima i motiviranima i vrlo je vjerojatno da će biti uspješni u životu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message