Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Novi hit: Do prekrasnog tijela uz zavodljivi 'ples na mjesecu'

Ples na zračnom ringu otkrila je u tridesetim godinama života, a danas je Ana Perišić trenerica u udruzi Traumatic arts. Uživa u onome što radi i preporučuje to svim ženama

3 komentara

Ana Perišić (35) jedina u Hrvatskoj 'pleše na mjesecu'. U dvadesetim godinama je zavoljela jogu, a ovu vrstu plesa je otkrila u tridesetoj godini života, bila je to ljubav na prvi pogled. Intenzivno je trenirala u udruzi Traumatic arts, a ples na svili i ringu postale su joj velike ljubavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

Danas je trenerica u udruzi, a bavi se i acro jogom te tangom.

Javnost ju je imala prilike upoznati na Supertalent showu 2017. godine, gdje je dogurala do polufinala.

Ana sa svojim kolegicama iz udruge nastupa po gala večerama, modnim revijama, festivalima...

Plesu na zračnom ringu je odlična vježba

Pred nama je najljepši mjesec u godini, u kojem osim uživanja u Adventu i planova za doček, mnogi razmatraju i novogodišnje odluke, a one nerijetko uključuju ples, fitness i razne druge sportske aktivnosti.

Foto: BORIS MATAKOVIC

- Ukoliko ste u potrazi za nečim novim i tražite aktivnost kojoj se želite posvetiti i koja vam neće brzo dosaditi, ples na zračnom ringu je odabir s kojim ne možete pogriješiti. Iako na prvu zvuči zastrašujuće, radi se o zračnoj vještini koja postaje sve popularnija ne samo među profesionalnim akrobatima i plesačima, nego i u fitness svijetu - govori Ana.

Foto: privatni album

Zašto odabrati ovu vještinu?

  • nevjerojatno je zabavna i odvažna
  • razvijate svijest o pokretu tijela u zraku
  • pogodan je za sve razine (početnike i napredne vježbače) i sve dobne uzraste
  • poboljšava balans, izdržljivost i koordinaciju
  • jačate cijelo tijelo, a da nemate osjećaj da uopće trenirate
  • doprinosi jačem samopouzdanju
  • stalno učite nove pokrete

Foto: privatni album

Ples na ringu zabavna je cirkuska vještina kod koje polaznici uče kako se popeti na rekvizit, održati u zraku, izvoditi elemente, padove i s vremenom ih povezivati u plesne koreografije. Budući da većina polaznika dolazi bez iskustva vježbanja na visini, u početku je potrebno prevladati strah i nepovjerenje prema rekvizitu, ali i prema i vlastitim mogućnostima.

Foto: privatni album

- S vremenom, i s učenjem dodatnih elemenata, ali i redovitim ponavljanjima, polaznici razviju dovoljnu snagu u gornjem dijelu tijela (ponajviše u rukama i ramenima) te bez problema izvode kombinacije vježbi i figura, koje su se u početku činile kao nemoguća misija. Važno je reći da se u početku ne valja zamarati elegancijom pokreta, budući da ona dolazi postepeno, zajedno sa snagom koju postižete uz redovan rad - objašnjava naša 'plesačica na mjesecu'.

Foto: privatni album

Kako izgleda prosječan sat?

- Svaki sat plesa na zračnom ringu započinje ciljanim zagrijavanjem na podu te kraćim setom vježbi na rekvizitu, a potom se prelazi na učenje, ponavljanje i povezivanje konkretnih figura te završava istezanjem. Na prvom satu većina polaznika preokrenuta naopako zaboravi gdje im je lijeva noga ili desna ruka, no u samo nekoliko sati postiže se značajan napredak - opisala je uobičajen trening.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

Važno je istaknuti da svaki vježbač napreduje svojim tempom te iako vam se na početku može činiti da je za bavljenje ovom aktivnošću nužan talent i gimnastičko iskustvo, možete odahnuti jer snaga, fleksibilnost, izdržljivost, balans i naposljetku, elegancija pokreta i uživanje u plesu dolaze s vremenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

- Istina je da uz ovaj tip vježbanja tijelo dovodite u odličnu formu, no najbolja strana cijele priče je da vježbate, a da se uopće ne osjećate kao da trenirate i pritom jačate cijelo tijelo. Razlog tome je što je fokus primarno na učenju, plesu i kreativnom stvaranju pokreta u zraku, a svaki novi uspjeh i savladana figura dodatan su razlog za zadovoljstvo i ponos polaznika - zaključila je Ana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message