Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Novi kulinarski trend: Džem od luka ili mrkve uz sir i krekere

Novi kulinarski trend: Džem od luka ili mrkve uz sir i krekere
1

Izmiksaj pa uživaj: Slatko-kiseli namazi od mrkve, luka ili rajčica mirišu na agrume, češnjak i lovorov list. Chefovi obožavaju džemove mrkve, cikle, pastrnjaka...

Džem od mrkve, tikve i bundeve začinite koricom limuna i naranče, ali i cimetom te muškatnim oraščićem, a rajčica se slaže s čili papričicama, kazao je britanski chef Hugh Fearnley-Whittingstall.

Mrkva, cikla, pastrnjak, paprike, rajčica, čili papričice i luk postali su najnoviji okusi džemova koje chefovi obožavaju.

Švedski chef Marcus Samuelsson omiljeni džem od luka jede uz pečeno meso, ali i uz povrće. 

- Otopite dvije žlice maslaca u tavi, dodajte nasjeckana tri crvena luka i pirjajte desetak minuta. Dodajte istisnuti češanj češnjaka, malo crnog vina i pilećeg temeljca, meda i lovorov list te kuhajte sat vremena - savjetuje. Povrtni džemovi idealni su uz meso, bruchette, ali i sir i krekere, smatra Fearn-Whittingstall. Džem možete napraviti i od rajčice i čili papričice. Kilogram oguljenih rajčica kuhajte s malo đumbira, tri čili papričice, četiri češnja češnjaka, 600 g šećera i 200 ml vinskog octa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 13. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept
JEDNOSTAVNO JE

Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept

Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike, a umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, soka od pola limuna i prstohvata soli