Lifestyle

Komentari 2

Novi video Selme Blair: Ovako se šminkaš kad imaš 'multiplu'

Novi video Selme Blair: Ovako se šminkaš kad imaš 'multiplu'

Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sjećanja su mi maglovita, a moja lijeva strana traži upute pokvarenog GPS-a za smjer kretanja, iskrena je glumica

Glumica Selma Blair (46) u listopadu je javnosti objavila da boluje od multiple skleroze (MS), kronične upalne bolesti središnjeg živčanog sustava. Prema liječnicima iz neprofitnog medicinskog centra 'Mayo klinike', simptomi ove bolesti gotovo uvijek uključuju tremor i nedostatak koordinacije. Lijeka za multiplu sklerozu nema, a pacijenti jedino mogu kontrolirati simptome i usporiti napredovanje bolesti.

Nakon što su je novinari snimili kako shopping obavlja uz pomoć štake, Blair je odlučila otkriti da se suočava s teškom dijagnozom, iako je godinama vjerovala da je riječ o prolaznim tegobama. A da usprkos progresivnoj bolesti nije izgubila smisao za humor i vedar duh, potvrdila je videom na svom Instagramu. U smiješnom, ali dirljivom kratkom videu, Blair pokazuje kako se nosi s jednostavnim radnjama poput nanošenja make upa:

- Četka. Velika. Bronzer - rekla je u kameru, prije nego što je s nekoliko pokreta četke bronzerom osjenčala lice.

 

- Ovo je moje rješenje za nanošenje make upa s nedostatkom fine motorike - napisala je pokraj videa, pokazujući da ne želi da ju se žali, već da joj je i sada cilj razveseliti i nasmijati sve koji je prate. Selmi su odmah počeli pristizati komentari drugih oboljelih od MS-a, a jedna je žena s istom dijagnozom napisala:

'Napokon gledam tutorijal o nanošenju make upa s kojim se mogu poistovjetiti i koji razumijem'.

Blair je još u listopadu prošle godine napisala da prolazi kroz teško razdoblje, ali da svejedno želi pomoći drugima s dijagnozom multiple skleroze, pa redovito objavljuje i sve o simptomima koji joj se javljaju, i s fanovima komentira kako joj se život promijenio. 

- Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sjećanja su mi maglovita..., a moja lijeva strana traži upute pokvarenog GPS-a za smjer kretanja - otkrila je kad se saznalo da je bolesna, a u veljači ove godine je prvi put nakon priznanja prošetala crvenim tepihom. Pojavila se na Vanity Fair partyju nakon dodjele Oscara. U prekrasnoj haljini, oslonjena na štap. Njen su dolazak pohvalili mnogi, nazivajući je pravom inspiracijom, licem hrabrosti i snage.

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Najčitaniji članci