Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

Novo iznenađenje u 2020.: Evo kako danas muškarci zamišljaju savršenu ženu za vezu

Novo iznenađenje u 2020.: Evo kako danas muškarci zamišljaju savršenu ženu za vezu

Da ste prije deset godina pitali muškarce da vam kažu kako izgleda njihova savršena žena, dobili bi odgovore poput: 'Ja sam ljubitelj nogu' ili 'Ja volim grudi' i slično. Danas to više nije tako...

VIDEO

Britanska stručnjakinja za seks i veze, Tracey Cox, provela je maleno istraživanje preko društvenih mreža u kojem je ispitivala muškarce kako zamišljaju idealnu ženu. Odgovori su ju iznenadili jer se pokazalo da su se muškarci jako odmaknuli od trenda koji je vladao prije nekih desetak godina, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

- 'Prvo što me privuče kod žene su oči', napisao mi je jedan muškarac na Twitteru - rekla je Cox.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Linija ne igra važnu ulogu, kao ni visina ili veličina grudi. Ključna stvar za mene je osobnost - napisao joj je drugi.

- Zapravo nemam idealan tip. Smatram da su samopouzdane, inteligentne, smiješne žene privlačne i dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama - odgovorio joj je treći, a takvi i slični odgovori prevladavali su u njezinoj anketi.

Naša slika ženskog 'savršenstva' dramatičnije se promijenila u posljednjih deset godina nego prethodnih stotinu, prema časopisu National Geographic.

Jedna stvar koja 'ubija' mnoge veze, a većina to nesvjesno radi
Jedna stvar koja 'ubija' mnoge veze, a većina to nesvjesno radi

Uz pretpostavku da su joj ispitanici davali iskrene odgovore, Cox je pozdravila ovu promjenu i odmicanje od idealiziranja nerealnih tjelesnih ideala.

Stvari koje će muškarce uvijek privlačiti

Murder On The Orient Express World Premiere - London

Muškarce će uvijek privlačiti određene stvari iz evolucijskih razloga, koji su tu kako bi se naša vrsta što uspješnije nastavila množiti.

Mladost, široki bokovi 'za rađanje', sjajna kosa i bistra, sjajna koža te 'dovoljno mesa' na kostima što govori kako glad nije problem... 

Sve to komunicira sposobnost žene da zatrudni i prehrani dijete kad se rodi.

Univerzalna privlačnost takvog oblika tijela potkrijepljena je znanošću, studijom Sveučilišta u Teksasu iz 2016. godine, prema kojoj je manekenka Kelly Brook proglašena personifikacijom takvog izgleda u to vrijeme.

Iako bi za nju mnogi rekli da je punašna, rijetko bi naišli na muškarca koji ju ne bi smatrao privlačnom.

Astro prognoza za studeni: Bit će nam lakše, željet ćemo voljeti dublje nego ikad u životu
Astro prognoza za studeni: Bit će nam lakše, željet ćemo voljeti dublje nego ikad u životu

Kako danas izgleda savršena žena?

Odgovor na to je - ona je ono što vi želite da ona bude.

U 2020. zapravo ne postoji određeni 'idealni tip tijela'. Ljepota je manje u tome kako izgledate, a više u tome kakvi ste. Sve se svodi na karakter i osobnost. Tako sada u definiranju onoga što je privlačno moramo gledati puno dublje od vanjskog izgleda. 

Istraživanja su uvijek pokazivala da muškarci više preferiraju žene prosječnog izgleda nego supermodele, a to ima veze i s tim što se većina muškaraca teško nosi s tim da im svatko želi ukrasti partnericu. Lijepo lice na listi želja partnera uvijek je imalo višu ocjenu od dobrog tijela. No iako je osobnost uvijek bila negdje na listi, sada je skočila na prvo mjesto. 

Ilustracija ljubavi

- 'Žena čiji je um spreman istraživati, širiti se, učiti i rasti do najdublje razine intimnosti', bio je jedan od odgovora koje sam dobila kada sama zamolila ljude da opišu svoju savršenu ženu - rekla je Cox i nabrojala još neke odgovore:

- Mora biti početne privlačnosti. Ali ne bi me bilo briga je li plavuša, brineta, visoka ili mala. Ono što je meni bitno je da je ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna i avanturistički nastrojena.

- Osobnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnericu i sjajnu ljubavnicu. Obline, velike grudi i noge su bonus.

- Lijepe osobnosti čine lijepe ljude. Izgled me privlači, ali me ne zadržava.

Muškarci su u velikoj većini pri opisivanju savršene partnerice koristili sljedeće karakteristike: snažnog uma, samouvjerena, sretna, emocionalno inteligentna, strastvena i puna entuzijazma.

Naši se ideali očito mijenjaju s godinama i životnim iskustvom.

Ipak, što vam je privlačno ovisi i o tome što tražite. Ako je riječ o seksu i jednokratnom susretu, izgled postaje važniji.

Ipak, po pitanju duljih veza, trend se uistinu promijenio.

Čakovec je najbolji grad za život: 'Ovdje se živi s manje stresa i problema, a sve imamo'
Čakovec je najbolji grad za život: 'Ovdje se živi s manje stresa i problema, a sve imamo'

Zašto se žene i dalje osjećaju pod pritiskom?

Ne zavaravajmo se. Žene još uvijek žive prema nerealnim standardima ljepote, a pitanje je tko ih postavlja?

Botoks je popularniji nego ikad prije. Mlade žene pumpaju obraze i usne do te mjere da će eksplodirati, a redovi za umjetne grudi postaju sve duži.

Beautiful woman receiving botox injections

Kardashianke su imale toliko postupaka da ih se jedva prepoznaje od žena koje su se prvi put pojavile na našim ekranima.

Još je gotovo nemoguće pronaći glumicu s A-liste koja nije pribjegla operaciji, 'doradi' ili punilima u pokušaju da ostane mlada.

Instagram nas potiče da predstavimo savršene slike svojih tijela i lica te pruža filtre i 'trikove' kako bi to bilo moguće. Iako su toga svjesne, mnoge žene ipak razvijaju mentalne probleme jer ne izgledaju kao žene koje vide na slikama.

Iako ima sve više kampanja koje potiču žene da se osjećaju ugodno u svojoj koži, put do cilja je još dugačak. 

- Ono što smatramo lijepim i privlačnim odraz je naše kulture i naših vrijednosti, a 2020. pokazuje da idemo prema društvu u kojem je ljepota više od izgleda tijela. Ali još nismo sasvim tamo - zaključila je Tracey Cox.

POGLEDAJTE 3. EPIZODU FIRME:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam