Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Oaza u morima - najveći i najluksuzniji kruzer ikad

Oaza u morima najveći je kruzer u povijesti. Među 16 katova nalazi se zona za djecu, spa, zona za noćni život, šetalište, bazeni, šoping centar i park

24sata
Foto: 24sata

Najveći kruzer u povijesti “Oasis of the Seas” (Oaza u morima) isplovit će na svoje prvo službeno putovanje 1. prosinca ove godine iz floridske luke Ft. Lauderdale. Velebno zdanje tvrtke Royal Caribbean Cruises Ltd. dugo je 360 i visoko 65 metara. Težak je 220.000 tona, a može primiti 5400 putnika. Osim što je najveći, smatra se i najinovativnijim krstarećim brodom na svijetu jer ima sedam tematskih kvartova koji zadovoljavaju potrebe svih generacija. Tako se među 16 katova broda nalazi zona za najmlađe, spa s fitnes centrom, zona za noćni život, šetalište, sport zona s bazenima, golemi šoping centar i centralni park s pravim drvećem i cvijećem. Za potrebe parka je iskorišteno nekoliko tona cvijeća, drveća i zemlje. Kruzer se diči i kazalištem u vodi (AquaTheater), na otvorenom dijelu krme. Ukupno 16 kabina je specijalizirano, 28 je ekstremno moderno i luksuzno opremljeno, a postoji i kabina za veću ekipu prijatelja ili obitelji za 28 ljudi. Na prvom krstarenju putnici će u osam dana posjetiti Charlotte Amalie - glavni grad Američkih Djevičanskih Otoka, St. Thomas na Portoriku, Philipsburg na otoku St. Marteen, Nassau na Bahamima, a potom se vraćaju u Ft. Lauderdale. Na ovom brodskom gigantu putovanje se može rezervirati i preko hrvatskih putničkih agencija.
>>>Ukupno 4 bazena i 10 jacuzzija nalazi se na kruzeru Oaza u morima, a izgrađen je i vodeni park, nazvan H2O, s golemim toboganom u obliku hobotnice. Velikom dijelu za sunčanje na pramcu broda pristup je dozvoljen samo odraslima. Brodom će upravljati i dva iskusna kapetana, od kojih je jedan viši potpredsjednik marinskih operacija tvrtke Royal Caribbean.
>>>Oaza u morima treći je rekorder u posljednjih pet godina. Prvi je bio kruzer Queen Mary 2, porinut 2004., dužine 345 m i kapaciteta 2620 putnika. S trona ga je zbacio Freedom of the Seas 2006. koji je manji (339 m), ali prima više putnika, tj. 4375.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message