Od danas vježbam! 9. dio U kondiciji za samo 30 min | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Od danas vježbam! 9. dio U kondiciji za samo 30 min

Od danas vježbam! 9. dio U kondiciji za samo 30 min
9

Bočno preskakanje lopte razvija eksplozivnu snagu nogu i jača trbušne mišiće. Dijagonalni trbušnjaci aktiviraju bočne trbušne mišiće

VIDEO

Preporučuje
 Leon Beneta, trener kluba za tajlandski boks "Trenk"

Kao i jučer, vježbe izvodite u krugovima prelazeći iz jedne u drugu bez odmora. Razlika je jedino u tome što u ovom treningu ne radite vježbu sa zadanim brojem ponavljanja, nego sa zadanim vremenom (1 minuta), unutar kojeg ćete pokušati napraviti što je moguće više ponavljanja. Nakon jednoga kruga napravite pauzu od minute i pol pa nastavite. Nastojte napraviti tri-četiri kruga. Kod sunožnih preskoka (1a, b) umjesto medicinke možete upotrijebiti običnu loptu ili drugi predmet visine 30-ak cm. Dijagonalni trbušnjaci (2a, b) aktiviraju bočne trbušne mišiće. Nakon svakih 10 ponavljanja mijenjate podignutu nogu. Pri izvođenju zasuka (3a, b) koncentrirajte se na donji dio leđa, izbjegavajte trzaje, a pokret izvodite tečno. Zadnjom vježbom (4a, b) razvijate eksplozivnu snagu ruku, ramena i prsa.

SAVJET DANA Najbolja i najkorisnija vježba je ona koju napravite, a najbolje vrijeme za vježbanje je ono dok vježbate, kaže Beneta. No pokušajte da je to minimalno tri puta na tjedan po pola sata i ne zaboravite da je i šetnja prirodom vježba.


Jelovnik, 6. dan
Preporučuje
Sandra Marić, diplomirana nutricionistkinja, Multipower, Atlantic Trade

DORUČAK
Grejp, muesli s malomasnim mlijekom

UŽINA - PRIJEPODNE
Pecivo sa sjemenkama i kiselo malomasno mlijeko

RUČAK
Žganci, 200 g junetine na malo ulja, poslužiti uz salatu od zelja
 
UŽINA - POSLIJEPODNE
Proteinska energetska pločica

VEČERA
Kukuruz, grašak i tuna na salatu s maslinovim uljem i češnjakom.

1a, b >> Iz sunožnog stava bočno preskakujete loptu. Pri svakom preskoku pokušajte povući koljena što je moguće više prema prsima. Ovakvo vježbanje razvija agilnost, eksplozivnu snagu nogu i jača trbušne mišiće.

2a, b >> Položite dlanove na zatiljak, a gležanj jedne noge postavite na koljeno druge. Izdišući se podižete u trbušnjak potiskujući lakat koljenu podignute noge. S udisajem se vraćate u početni položaj.

3a, b >> S dlanovima položenim ispod brade odižete torzo od poda i potiskujete lakat jedne ruke dijagonalno u stranu. Vratite se u sredinu i spustite u početni položaj. Ponovite u drugu stranu.

4a, b >> Kleknete uspravnih leđa i ruku položenih ispred prsa. Pustite se prema naprijed amortizirajući pad rukama te se odmah izbacite u početni položaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dečki podijelili najbolje savjete za seks koje su dobili: 'Meni su lezbijke održale kratki tečaj...'
SAVJET ZLATA VRIJEDAN

Dečki podijelili najbolje savjete za seks koje su dobili: 'Meni su lezbijke održale kratki tečaj...'

Mladim ili neiskusnim muškarcima ponekad treba puno pogrešaka kako bi naučili što žene vole, pa su odlučili razmijeniti svoja znanja na društvenim mrežama - evo najboljih savjeta
Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca. Još i predivno miriše
ZA MIRNE LJETNE VEČERI

Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca. Još i predivno miriše

Tamjanika nije zahtjevna, voli sunce i predivno miriše. Pa ćete, osim što ste otjerali komarce, imati i fin miris oko sebe koji podsjeća na tamjan. Može se kombinirati i s petunijama