Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Borio se s groznim ekcemima sve dok nije - odbacio kreme

Borio se s groznim ekcemima sve dok nije - odbacio kreme
1

Ovom mladom bankaru liječnik je konstatno propisivao steroidne kreme zbog ekcema, no kad bi ih prestao koristiti, stanje bi mu se još više pogoršalo. Odlučio ih se riješiti

VIDEO

Jonathan Rowe (32) iz Londona godinama je patio od ekcema i ljuskave kože, no od kad se riješio steroidnih krema koje su mu liječnici uporno pripisivali, koža mu je "ozdravila" i postala mnogo ljepša. 

Prvi puta s ekcemom se susreo s 18 godina. Dobio ga je prvo na licu, a onda i po cijelom tijelu, da bi sljedećih pet godina neugodna bolest u "potpunosti kontrolirala njegov život". Njega mu je oduzimala puno vremena.

Pokretanje videa...

01:25

Ovaj bankar dermatolozima se stalno žalio na jake steroidne kreme, steroidne pilule i lijekove za oslabljivanje imunološkog sustava, jer iako su djelovali, rizik od nuspojava značio je da ih ne može vječno koristiti. Kad bi prestao s njihovom upotrebom, stanje mu se pogoršavalo, a ekcem mu se vraćao u još gorem obliku. Prekrivao mu je cijelo tijelo, lice, vrat, leđa, ruke i noge. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jonathan Rowe (@tsw_jr)

Probao je uzimati i ciklosporin, oralni imunosupresiv koji slabi imunološki sustav. Obično se koristi za reumatoidni artritis i tešku psorijazu. No lijek ima nedostatke jer može povećati rizik od ozbiljnih infekcija, raka kože, bolesti bubrega i zatajenja jetre, pa je Jonathan stalno hodao po pretragama. Naposlijetku je odlučio probai kremu Protopic, kao zadnju nadu da će se ekcem povući, no krema bi samo spalila kožu na 12 sati. Područje ekcema bi se na kratko očistilo, ali bi se osip uvijek vratio nakon nekoliko dana.

- Shvatio sam da sam ovisnik o steroidima i Protopicu - kazao je Jonathan. Osim ljuskanja kože, bio je pun žuljeva i oteklina, oči su mu bile nadražene, gubio je kosu, nije mogao spavati, a apetit mu se stalno mijenjao. Kad je odlučio prestati s terapijom, osam mjeseci nije vidio nikakve promjene ni poboljšanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jonathan Rowe (@tsw_jr)

- Prije stvaranja steroida pedesetih godina, vrlo je malo odraslih imalo ekceme, ali sada ga imaju milijuni. Zato, liječnici ne bi trebali davati aktualne steroide nego pokušati razumjeti što je uzrokovalo ekcem - prehrana, stres ili neki drugi čimbenik iz okoliša - kaže. 

Od kad ih se oslobodio koža mu slobodnije "diše". Pokušava tijelo natjerati da regulira vlastitu razinu vlage tako što pije samo litru vode dnevno, tušira se jednom tjedno i nikad ne koristi proizvode za kožu. U odnosu na ranije koža mu je u fenomenalnom stanju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jonathan Rowe (@tsw_jr)

Na promjenu ga je potaknulo istraživanje japanskog liječnika dr. Kenija Sat, koji koristi sličnu tehniku ​​kako bi pomogao pacijentima da prestanu s lijekovima. Terapija je zapravo potpuno isušivanje kože. 

- Tuširanje ograničim na dvije minute, ne kupam se, ne pijem vodu poslije sedam sati uvečer, a jedem i više proteina. Nikad ne nanosim ništa na kožu, pogotovo ne hidratantnu kremu. Moja koža nikad nije bila bolja nego što je sada pa bolest više ne utječe na moj svakodnevni život - kaže Jonatan.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'