Odbili rendgen: Kći mi je mrtva jer mi doktori nisu vjerovali... | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 68

Odbili rendgen: Kći mi je mrtva jer mi doktori nisu vjerovali...

Curici iz Australije koja je umrla nakon gutanja baterije je par tjedana prije smrti odbijen rendgen unatoč strašnim simptomima, koji su uključivali ugruške i povraćanje krvi, tvrde njezini roditelji

VIDEO

Znala sam da nam neće vjerovati. Svaki put smo došli s dokazima i svaki put su ih zanemarili, izjavila je Allison Rees za The Herald Sun.

Isabella Rees imala je tek 14 mjeseci kada je umrla 4. veljače 2015., a u istrazi se saznalo da ju je majka Allison odvela u bolnicu Melbourne's Sunshine tri puta u samo dva tjedna kako bi provjerili je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Rijedak poremećaj: Dječak (1) prestaje disati kad utone u san
Rijedak poremećaj: Dječak (1) prestaje disati kad utone u san

Na sudu je izjavila da su doktori, unatoč simptomima koji su uključivali pocrnjelu stolicu, rekli da će beba, što god da je u pitanju, uskoro probaviti i da će normalno iz nje izaći.

Isabellin otac, Robert Rees, na sudu je svjedočio da je 16. siječnja 2015., kad su prvi put otišli u bolnicu s Bellom, napomenuo doktorima da je vidio svoje dijete kako se igra s baterijama.

Tijekom prvog dana istrage nakon bebine smrti, njezina majka je izjavila da je svaki put kad su otišli u bolnicu znala da ju doktori neće slušati i da će ih poslati doma. Obitelj je također izjavila da im je žao što nisu više znali o posljedicama gutanja baterije za dijete.

Nakon smrti Isabelle roditelji su pokrenuli istragu o baterijama, a kažu da im nije cilj okriviti nekoga za smrt njihovog djeteta, već educirati ljude o tome koliko su opasne za djecu.

Gđa. Rees je izjavila da je iz bolnice dobila informaciju da su već promijenili postupak trijaže i pregleda.

Trijaža je proces određivanja prioriteta liječenja bolesnika, koji se bazira na težini njihova medicinskog stanja. Cilj trijaže je identificirati bolesnike sa životno ugrožavajućim stanjima te im osigurati pravovremenu medicinsku skrb.

Rekli su da posvojim, da nikada neću imati djecu, a trudna sam
Rekli su da posvojim, da nikada neću imati djecu, a trudna sam

Allison Rees je odbacila optužbe odvjetnika Arushana Pillaya, zastupnika bolnice, koji je tvrdio da je istraživala koji su simptomi kada beba proguta bateriju prije nego što je dala izjavu policiji. 

Djeca starijih očeva imaju puno veći rizik za urođene defekte
Djeca starijih očeva imaju puno veći rizik za urođene defekte

U priopćenju za Daily Mail Australia, bolnica Western Health je izjavila da neće komentirati događaje vezane za smrt Isabelle Rees dok je istraga u tijeku, tj. dok se ne objave nalazi mrtvozornika.

- Sve bismo dali da dobijemo još jednu priliku čuti tvoj glas, osjetiti tvoj poljubac i vidjeti te kako rasteš. Naša srca su slomljena. Volimo te Bella - napisali su žalosni roditelji u svojoj objavi na društvenoj mreži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 68

VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 23. srpnja: Vodenjak će primiti kritike, a Lav treba više uživati
PROVJERITE ŠTO VAS ČEKA

Dnevni horoskop za utorak 23. srpnja: Vodenjak će primiti kritike, a Lav treba više uživati

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Najbolja smjesa za pohanje: Oduševit će vas okus mesa!
RAPSODIJA OKUSA

Najbolja smjesa za pohanje: Oduševit će vas okus mesa!

Ljubitelji pohane piletine, ovaj recept morate isprobati jer će vas oboriti s nogu. Ova smjesa za pohanje oduševljava okusom, a nije komplicirana za napraviti