Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Odlični kokteli za novogodišnju noć: Blagdanski punč, Orange Martini, Snježna fantazija...

Odlični kokteli za novogodišnju noć: Blagdanski punč, Orange Martini, Snježna fantazija...

Većina koktela vrlo je jednostavna za pripremu. Ako nemate iskustva u pripremi koktela, u nastavku vam donosimo 10 recepata koji su idealni za novogodišnje slavlje

VIDEO

Osim nezaobilaznog šampanjca s kojim ćete nazdraviti kada sat otkuca ponoć, zašto im ne biste poslužili novogodišnje koktele? Ovi kokteli vrlo su jednostavni za pripremu kod kuće, a s njima će biti zadovoljni skoro svi gosti - jer za svakog možete pronaći ponešto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kokteli po uzoru na cjepiva 01:18

1. Blagdanski punč

Sastojci: 1 boca votke,1 boca ružičastog šampanjca, 2 litre 7 Up soka, brusnice za dekoriranje

Priprema: Veliki vrč napunite ledom i pomiješajte sve sastojke. Dobro ih pomiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Poslužite u čaši koja također ima leda i ukrasite ju brusnicama.

2. Orange Martini

Sastojci: 60 ml gina ili votke. 15 ml suhog vermuta, 15 ml triple sec, crtica bittera od naranče, naranča za ukras

Priprema: U shaker ulijte gin ili votku, suhi vermut, triple sec i bitter od naranče. Napunite do pola s ledom. Dobro protresite i poslužite u odabranim čašama. Ukrasite kriškama naranče i po želji s malo mente.

Dreamstime

3. Snježna fantazija

Sastojci: 1 ocijeđeni limun, 2 žlice šećera trešnje za dekoriranje, listovi svježe metvice za dekoriranje, 60 mililitara bijelog ruma, 60 mililitara plavog Curaçaa, 240 mililitara soka od ananasa, 240 mililitara šampanjca

Priprema: Rubove svake čaše za koktel premažite limunovim sokom, a zatim šećerom.  U vrču pomiješajte rum i Curaçao sa zdrobljenim ledom i prelijte u koktel čaše. Na vrh ulijte sok od ananasa i šampanjac. Ukrasite višnjama i s nekoliko listova metvice. 

4. Espresso martini

Sastojci: 45 ml votke, 22 ml likera od kave, 15 ml kakao kreme, 30 ml rashlađenog espressa

Priprema: Sve sastojke stavite u shaker te dodajte led. Dobro protresite, procijedite i ulijte u čašu i poslužite.

5. Snježni mojito

Sastojci: sok jedne limete, 8 listića mente, 1 žlica šećera, 2 žlice bijelog ruma, 1 žlica ruma s kokosom, 5 žlica kokosovog mlijeka, sjemenke šipka za ukras

Najbolja pečenja za blagdane: Ispod kože prije pečenja purici dodajte maslac za veću sočnost
Najbolja pečenja za blagdane: Ispod kože prije pečenja purici dodajte maslac za veću sočnost

Priprema: Pomiješajte sok od limete, šećer i mentu dok se menta ne raspadne, a vrč u kojem ste pomiješali do pola napunite ledom. Bijeli i rum s kokosom izmiksajte u blenderu, zatim dodajte kokosovo mlijeko i miksajte dok se ne ujedini i dok ne dobijete glatku smjesu. Rum prelijte preko leda i pomiješajte. Dodajte mineralnu vodu te ukrasite šipkom i listićima mente.

6. Božićni koktel od citrusa

Sastojci: 60 ml votke, 15 ml St. Germain likera, 1/3 čaše svježe cijeđene klementine ili crvene naranče, ginger ale pivo, sjemenke šipka za ukras, nekoliko listića mente

Priprema: Vrč napunite ledom, dodajte votku, liker i cijeđeni sok. Dodajte pivo i po želji ukrasite sjemenkama šipka i listićem od mente.

7. Slatki koktel s ginom

Sastojci: 30 ml gina, 15 ml slatkog bijelog i suhog vermuta, 70 ml soka od naranče, kora citrusa za ukrašavanje

Priprema: Sve sastojke stavite u shaker i protresite. Zatim ulijte koktel u čašu. Ukrasite strugotinama narančine kore i poslužite gostima. 

8. French 75

Sastojci su samo za jednu čašu. Dozu udvostručite koliko želite.

Sastojci: 0,5 dcl gina, 1,25 dcl rashlađenog suhog pjenušavog vina, 4,5 čajnih žličica soka od limuna, 1 jušna žlica jednostavna sirupa.

Priprema: Najprije pripremite jednostavan sirup. U posudi na srednjoj vatri rastopite 8 jušnih žlica šećera u 1,25 dcl vode. Pustite da se ohladi. Kada se sirup ohladi, u blenderu dobro izmiksajte sirup, gin, limunov sok i led. Natočite u rashlađenu čašu i nadodajte pjenušavo vino. Možete ukrasiti kriškom limuna.

9. Avartini

Sastojci: 0,5 dcl votke od borovnice, 14 ml plavog Curacaoa, 1,5 dcl Spritea

Priprema: Sve sastojke treba dobro promiješati za što bi vam dobro došao shaker za koktele, no poslužit će i blender ili obična keramička ili staklena zdjela. Koktel dobro rashladite s mnogo leda.

10. Jack Frost mimoze

Sastojci: 2,5 dcl šampanjca, 2,5 dcl votke, 1,25 dcl plavog Curacaoa, 1,25 dcl limunade, led, šećer, kriška limuna

Uživajte u medenoj piti, kokos roladi, ili najboljim čupavcima
Uživajte u medenoj piti, kokos roladi, ili najboljim čupavcima

Priprema: U blenderu pomiješajte šampanjac, votku, plavi Curacao i led. Miješajte dok sastojci nisu potpuno izmiješani. Koktel je najbolje poslužiti odmah u čašama za šampanjac koje ste prije toga ukrasili. Ukrašavanje čaša vrlo je jednostavno. U jedan tanjurić nasipajte malo šećera. Kriškom limuna prođite po rubu svake čaše, a zatim vrh čaše umočite u pripremljen šećer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje