Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Odlični savjeti stručnjaka kako da vam parfem miriše cijeli dan

Odlični savjeti stručnjaka kako da vam parfem miriše cijeli dan
12

Nije li magično da omiljena prepoznatljiva aromatična nota bude ta koja najavljuje vaš dolazak? Teško je to postići ako nemate 'pravi' miris, ali uz nekoliko zgodnih trikova moguće je produljiti učinak parfema

VIDEO

Čarobno je ući u prostoriju koja miriše baš po vama, hodati hodnicima koji govore kako ste maloprije prolazili njima... No teško je zadržati miris i njegovu dugotrajnost na sebi, na koži i odjeći, ali nekoliko trikova može pomoći parfemu da traje dulje i da izvučete maksimum iz njega. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maja Grdić Jarak VIDEO

1. Nanesite ga na svoje pulsne točke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zapravo postoji funkcionalni razlog zašto nanosimo parfem na naše pulsne točke, kao što su unutarnja strana zapešća i laktova, iza ušiju, na vrat, stražnja strana koljena, itd., razlozi tomu su što je koža najtanja na tim mjestima, što znači da je bliže vašoj krvi i tjelesnoj toplini, objašnjava slavna vizažistica Rosie Johnston. Kako se miris zagrijava, započinje proces arome. Cat Chen, osnivačica branda čistih mirisa Skylar, objašnjava dalje kako sve naše pulsne točke funkcioniraju poput malih radijatora. Toplina pomaže u širenju mirisa.

2. Nemojte trljati zapešća

Nakon što miris nanesete na svoje pulsne točke, može instinktivno trljati zapešća ili laktove jedan o drugi kako biste utrljali miris, posebno ako vam je koža prilično vlažna. Ali i Chen i Johnston savjetuju da to ne radite jer se trljanje smatra velikim 'gubitkom' kod nanošenja parfema.  Ako želite utrljati ili osušiti dio mirisa pokušajte tapkati zapešća umjesto da stvarate trenje. Također možete utapkati zapešćem po ruci, na vrat ili bilo gdje gdje biste željeli nanijeti malo mirisa, a da ne umanjujete njegovu dugovječnost.

3. Pošpricajte svoje srce

Budući da nanošenje parfema na pulsne točke pomaže 'zračenju' mirisa, zašto ga ne nanijeti na mjesto gdje vam je puls najjači? Ako imate miris 'na srcu', možete dugo mirisati, kaže Chen. Miris će putovati tijelom, tvoje srce će djelovati kao difuzor, objašnjava stručnjakinja. Chen također preporučuje korištenje mirisa 's namjerom'. Pripremite se za dan pred vama stavljajući miris na svoje srce, što je povezano s vašim osjećajima, objašnjava ona. Jer kad god osjetite dašak tog mirisa iz središta srca, suptilno ćete se podsjetiti na vlastite namjere i osjećaje.

Na ova mjesta na tijelu nikada ne biste trebali nanositi parfem
Na ova mjesta na tijelu nikada ne biste trebali nanositi parfem

4. Pošpricajte se nakon tuširanja

Postoji i ovaj pametni mali trik - prskajte parfem odmah nakon tuširanja, jer para pomaže otvoriti aromu. I Chen i Johnston ovom savjetu daju pečat odobravanja, iz nekoliko razloga. Kada izađete iz tuša, vaša koža i tjelesna temperatura su visoke, kaže Johnston, a znamo da toplina pomaže u širenju mirisa. Osim toga, vaša je koža čista, bez znoja i viška masnoće, koji inače mogu ublažiti miris.

- Vaše pore su otvorene, a koža je prirodno hidratizirana iz vode, a hidratizirana koža zadržava miris - napominje Johnston. Naravno, ne trebate prskati parfem dok vam je koža mokra. Johnston preporučuje da se osušite, premažete tijelo hidratantnom kremom kako biste zarobili svu tu hidrataciju, a zatim pošpricajte malo mirisa. Tada imate prekrasnu podlogu čiste, hidratizirane kože, pojašnjava ona.

5. Održavajte svoju kožu hidratiziranom

Vlažna koža važna je iz više razloga, ali u slučaju da vam je bio potreban još jedan razlog da zaštitite svoju kožnu barijeru, hidratizirana koža zaista ima moć dugog zadržavanja mirisa, kaže Johnston. Sada, recimo da ste naklonjeni večernjem tuširanju, ali želite da vaš jutarnji miris traje cijeli dan; ne morate skočiti ponovno pod tuš kako biste poboljšali svoj parfem. Nanesite ulje, kremu, losion za tijelo ili balzam za hidrataciju koji će vam također pomoći da se miris duže zadrži na vama, kaže Chen. Samo nanesite proizvod po izboru, na područja koja želite prskati ili po cijelom tijelu, što bi trebalo pomoći da parfem ostavi jači trag.

6. Nanesite svoje mirise u slojevima

Ako imate mirisno ulje za tijelo i/ili losion, stavite ga ispod vašeg parfema, ono može poboljšati miris i održati vašu kožu hidratiziranom, a što čini da obje arome traju dulje. Neki brendovi će čak ponuditi i ulja za tijelo od istog mirisa parfema upravo iz tog razloga, ali uvijek možete odabrati zaseban proizvod s mirisima koji se dobro nadopunjuju. Također možete nanositi svoje parfeme u slojevima, ako pripazite na note.

-  Kada se različite mirisne note spoje, tada imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih nota. To definitivno pomaže da miris traje - kaže Chen. Iako, ona ne preporučuje slojevitost više od tri parfema, jer u tom će slučaju početi mirisati vrlo slično.

7. Pošpricajte na odjeću

Kada koristi parfemsku vodu, Johnston obično prska svoju odjeću, a ne kožu. Dulje će se zadržati na tkanini nego na vašoj koži, napominje ona, budući da se znoj i prirodna ulja mogu nakupiti tijekom dana i dovesti do toga da miris nestane. Jeste li ikada nabacili džemper i otkrili da još uvijek miriše na prošlotjedni parfem ili ste posudili šal od neke voljene osobe i primijetili kako nosi njihov prepoznatljivi miris? Tkanine zadržavaju miris, kao i uspomene vezane za njega.

Vodič za odabir parfema: Nisu svi iste jačine, a ovisno o tome kako ih čuvate neki kraće traju
Vodič za odabir parfema: Nisu svi iste jačine, a ovisno o tome kako ih čuvate neki kraće traju

8. Odaberite parfemsku vodu

Vjerojatno ste vidjeli jednu od dvije naljepnice na etiketi parfema - toaletna voda i parfemska voda, ponekad napisani kao EDT i EDP. EDP-i imaju veću koncentraciju mirisnog ulja, oko 25%, što ih obično čini jačima i dugotrajnijima. EDT, s druge strane, često su omiljeni zbog lakšeg, prozračnijeg nanošenja, s oko 15% mirisnog ulja. 

Fotolia

9. Ili koristite parfemsko ulje

Roll-on parfemska ulja su općenito mnogo koncentriranija jer ih nanosite izravno na pulsne točke, umjesto da ih prskate u zrak. Mnogo više reagiraju na toplinu vaše prirodne tjelesne temperature, kaže Johnston. Osim toga, oni su obično formulirani s više samog mirisa. Parfemska ulja također obično sadrže i ulja jojobe ili kokosa, koji istovremeno hidratiziraju kožu, a takva koža može pomoći da miris traje. 

10. Provjerite osnovne note

Sve osnovne note traju dulje, kaže Johnston. Vaše vanilije, vaše drvene note, sandalovina, cedrovina, sve slično će trajati dulje na koži. Dok su cvjetne i citrusne gornje note, one koje obično osjetite odmah, ali najbrže i nestaju. Uz to, ako imate cvjetno usmjeren miris, znajte da možda neće trajati tako dugo kao onaj s jakim donjim notama. Chen savjetuje da biste možda trebali potražiti gurmanske mirise, koji uključuju 'jestive' note poput meda, vanilije, čokolade itd., jer oni traju nevjerojatno dugo.

Fotolia

11. Obratite pozornost na rok trajanja parfema

Da, parfem ističe. A ako je vaša bočica premašila svoj vrhunac, to znači da je većina mirisa isparila i da neće tako dugo trajati na koži, a i uostalom, nije tako dobra ideja nastaviti koristiti 'užegli' parfem. U osnovi, parfem ističe kada stupi u interakciju sa zrakom, toplinom i sunčevom svjetlošću, a ako u formuli nema previše alkohola i stabilizatora koji bi ga održavali svježim, ovaj se proces može dogoditi i brže. Ako želite, možete izvući maksimum iz svog mirisa tako da ga pohranite na hladnijem mjestu, daleko od sunčeve svjetlosti, ali ne u kupaonici, i uvijek upotrijebite poklopac i zatvorite vaš miris kada završite s prskanjem.

Saznajte kako se izrađuje vaš omiljeni parfem i od čega se sastoji - mogli bi se iznenaditi
Saznajte kako se izrađuje vaš omiljeni parfem i od čega se sastoji - mogli bi se iznenaditi

Stručnjaci imaju mnoštvo pametnih trikova kako bi vaš miris trajao dulje; sve je u spoznavanju vaših omiljenih nota, profila mirisa i tehnika nanošenja, kao i slojeva. Ako mislite da vam tehnika produljivanja trajanja mirisa ne uspijeva, samo se sjetite da ste se vjerojatno više navikli na svoj prepoznatljivi miris od drugih.

- Drugi ljudi nisu okruženi vašim mirisom, pa ga mogu osjetiti mnogo jače nego vi - ističe Johnston. Stoga nemojte pretjerivati​​ samo da biste mu dali malo više izdržljivosti, piše MBG.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku