Lifestyle

Komentari 7

Odvjetnica za razvode dijeli koji je to glavni razlog zbog kojeg se parovi na kraju odlučuju rastati

Odvjetnica za razvode dijeli koji je to glavni razlog zbog kojeg se parovi na kraju odlučuju rastati

Većina razvoda se događa jer osoba s kojom ste više nije osoba s kojom ste se vjenčali. Život je dug i veza koja je možda bila vrlo dobra, i između dvoje vrlo dobrih pojedinaca, može doći kraju, kaže britanska odvjetnica

Ayesha Vardag, koju zovu najboljom britanskom odvjetnicom i 'divom za razvode', objasnila je najčešće vrste slučajeva koji joj dođu na vrata, a jedan razlog rastave posebno ističe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručna odvjetnica, inače je poznata po radu na slučajevima poznatih osoba.

Ayesha kaže da su sada više nego ikada pojedinci zarobljeni u životu s bivšim partnerima nakon prekida, zbog rasta troškova života.

Također, navodi kako sve više parova uništava svoje brakove zbog toga što ih je 'uhvatila' tehnologija, od fotografija i poruka koje su sve dostupnije, do sve većeg broja partnera koji stvaraju lažne profile u aplikaciji za upoznavanje kako bi uhvatili svoje supružnike u istim tim aplikacijama i aferama.

No, najčešći razlog razvoda je, navodi ona, to što se njihov odnos s vremenom mijenja.

- Već dugo govorim da se većina razvoda događa jer osoba s kojom ste više nije osoba s kojom ste se vjenčali - rekla je odvjetnica.

I to je, u osnovi, uvijek ono što rastaje ljude.

- To se može dogoditi bez obzira na to koliko je brak nekad bio dobar - ističe.

Često je vidjela, kao odvjetnica specijalizirana za razvode, da djeca ubrzavaju ovaj proces.

- Kad se dijete pojavi, jedan od roditelja može raditi duže, drugi se može početi družiti s novim roditeljima i oni polako prelaze u druge i odvojene svjetove - objašnjava.

Prema Vardag, tada otkrivaju da imaju sve manje zajedničkog.

- I izgubit će samu bit onoga što ih je prvo privuklo jedno drugome - objasnila je. Ayesha, koja je i sama razvedena, tvrdi da je važno prepoznati da veze ponekad teku svojim tokom, a da to nije ničija posebna krivnja, donosi The Sun.

Ona je pobornica 'razvoda bez krivnje'.

- Teško je održati brak u moderno doba. Sada gledamo na životni vijek od 100 godina ako imamo sreće. Stoljeće je jako dugo vrijeme da se nastavi podudarati s drugim bićem u fazama nečijeg života - Ayesha je dodala.

Život je dug i veza koja je možda bila vrlo dobra, i između dvoje vrlo dobrih pojedinaca, može doći kraju.

- Nema potrebe za krivnjom ili žrtvom. To je ono što je razvod bez krivnje, dvoje ravnopravnih rastaju se prijateljski. To je ono čemu bismo svi trebali težiti - napominje.

Parovi dođu do kraja svoje kompatibilnosti s drugom osobom i prelaze u sljedeću fazu, kaže ona.