Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Olovka, gel, sjenilo: Evo kako izabrati formulu za lijepe obrve

Paleta proizvoda za obrve sve je raskošnija, a mi samo želimo postići sklad boje oka, kose i obrve te istaknuti prirodnu ljepotu praktičnim ritualom koji će definirati linije lica

USA - "Dolittle" Premiere - Westwood
Foto: Hutchins Photo/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Što bi se desilo da se prestanemo šminkati?

Kad su obrve definirane i idealne nijanse, lice izgleda bolje, skladno i uredno, a kad se previše ističu, izgled može biti teatralan ili čak komičan. Kako izabrati idealnu nijansu i tip proizvoda? Biramo između olovke, sjenila, gela, češljića s bojom... A nijansi ima puno, baziraju se uglavnom na puderastim, smeđim tonovima, koji odgovaraju većini. Ipak, važan je i podton.

1. Izaberite finiš - sjajno ili mat?

- Za prirodan, diskretan izgled predlažem nijansu olovke koja je identična vašoj obrvi, a one koje ih žele istaknuti, birajte ton tamnije - predlaže vizažistica Jaimineey Patel za Elle.

Za sjajan izgled idealni su gelovi i sjenila s dozom highlightera, a za mat dojam poslužit će klasične olovke neutralnog finiša.

2. Miješanje nijansi

Baš kao kosa, ni obrve ne bi smjele biti blok boje, djelovat će umjetno, teatralno. Idealna kombinacija proizvoda su puder za obrve u kombinaciji s malo gela koji će ih fiksirati i dati im sjaj. Kombinacija sličnih, susjednih nijansi dat će im voluminozan, prirodan izgled.

3. Kakve veze sa svime imaju podtonovi?

Kad biramo puder, vodimo računa o podtonu, a slična je situacija i s olovkama za obrve. Naime, bitno je je li naša kosa i koža imaju crveni ili hladniji, rozi podton. Idealno je izabrati nijansu koja se slaže s našim podtonom, kako bi izgledala što je moguće prirodnije.

4. Koja vrsta formule?

- Gel formule su najbolje jer nude optimalnu kombinaciju boje i fiksatora. Pomade i olovke su za više definiran, jači izgled te popunjavanje rupa i oblikovanje obrva - smatra vizažistica.

Gelovi fiksiraju nestašne obrve, naročito ako imate one koje se kovrčaju i bježe.

5. Kako izabrati pravu boju?

Za plavuše vizažistica predlaže nijansu platinaste, šampanjca ili pepeljasto blond. Ako je kosa zlatnija, predlaže čak svijetlo smeđu, bež, sa sunčanim podtonom.

Smeđoj kosi pasat će, naravno, smeđa, no držite se nijansu ili najviše dvije, tamnije ili svjetlije, kako obrve ne bi djelovale kao nacrtane ili kao da su nestale na licu.

Crvenokosima vizažistica predlaže pepeljasto plavu ili smeđu nijansu, ovisno o podtonu. Za strawberry blonde tu su i zlaćane nijanse, a za tople crvenokose predlaže više tople nijanse.

Crnokosima će pasati ipak nešto svjetlije od prirodne boje kose, kako obrve ne bi izgledale kao dvije nalijepljene linije.

- Predlažem smeđe obrve ženama crne kose, radi suptilnog izgleda - Jaimineey Patel.

Sijeda kosa voli nježne nijanse, a pasat će joj boje koje odgovaraju platinastim plavušama. Dakle, svijetle pepeljaste i vrlo svijetlo smeđe.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Što bi se desilo da se prestanemo šminkati?

POGLEDAJTE VIDEO Robert Knjaz: #ZAJEDNO24SATA

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message