Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

On sanja o partnericama, ona o 'zabranjenon voću'

Dok muškarci najčešće sanjaju seks s aktualnom partnericomm Ženinim će snovima dominirati seksualne fantazije s drugim muškarcima

fotolia
Foto: fotolia
2 komentara

Žene proganjaju tri vrste mora: strašni snovi tijekom kojih im netko ugrožava život, gubitak nekog voljenog i zbunjujući snovi pokazala je studija koju je vodila psihologinja Jennie Parker sa Sveučilišta West of England. Proučavala je stotinjak žena i isto toliko muškaraca u dobi od 18 do 25 godina, koji su zamoljeni da svoje snove svakodnevno zapisuju u dnevnik. Analizi je pridodala životne prilike ispitanica i zaključila kako najveći utjecaj na snove prepune strašnih simbola ima prošlost. Nakon što sam od žena zatražila da sa mnom podijele svoj najznačajniji san, one su u puno većoj mjeri od muškaraca izdvojile vrlo uznemirujuću noćnu moru - kaže psihologinja Jennie Parker. Ispostavilo se da su te more emocionalno puno intenzivnije od muških i da ženskim snovima u puno većoj mjeri šetaju članovi obitelji, negativne emocije, vanjski utjecaji, ali i manje fizičke agresivnosti nego u muškim snovima. Muškarci se i tijekom sna radije bave svojom omiljenom aktivnošću - seksom. No iako ga sanjaju triput češće od žena, rjeđe svršavaju u snu.

>>>Dok neugodni muški snovi češće obiluju tučnjavom i verbalnim prijetnjama, žena će tijekom nemirnog sna sanjati pogreške, osobnu nesreću i nesigurnosti, u uskoj vezi s proživljenim.

>>>Muškarci se u snu najčešće dotiču običnog seksa s aktualnom partnericom. Ženinim će snovima dominirati seksualne fantazije s drugim muškarcima, tj. zabranjeno voće.

>>>Ženski snovi su emocionalno puno intenzivniji od muških i u njima češće “susreću” i članove obitelji

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message