Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Ona je trenerica, vatrogaskinja i mama troje djece: Vježbala sam već dan nakon zadnjeg poroda

Ona je trenerica, vatrogaskinja i mama troje djece: Vježbala sam već dan nakon zadnjeg poroda

Helene Vabø Thorsen (33) iz Osla zaljubljenica je u vježbanje i majka troje djece koja kaže kako za 'nevježbanje nema isprike', a u svoj trening u teretani često uključuje djecu da bi 'optimizirala vrijeme'

VIDEO

Super fit majka troje djece koja radi dva posla i vratila se u teretanu samo dan nakon porođaja otkrila je svoje tajne održavanja forme, prenosi Femail.

Helene Vabø Thorsen (33) iz Osla mama je Milli (12), Markusu (9) i 10-mjesečnoj Eli, koje ima sa zaručnikom Christopherom, policajcem. Osim odgoja troje djece, Helene također ima izuzetno natrpan raspored kao stalni osobni trener i vatrogasac.

POGLEDAJTE VIDEO: Vježbanje pomlađuje

Pokretanje videa...

01:24

Ta je mama postala senzacija na društvenim mrežama zahvaljujući svojim 'visokooktanskim' i akcijskim Instagram objavama (@helenevabo) koje sadrže sve od njezina obiteljskog života do videozapisa o vježbanju s djecom.

Strast prema vježbanju ima od svoje 16. godine i provodi puno vremena u teretani nakon što se zaljubila u treninge snage.

- Kad sam imala 18 godina, počela sam raditi kao instruktorica u svojoj lokalnoj teretani. Tada sam se školovala u norveškoj školi sportskih znanosti. Radila sam kao i nordijski trener za Les Mills, a 2013. otkrio sam CrossFit, koji je za mene potpuno promijenio sve - kaže ona.

Video koji će vas ganuti: Majka uvijek prepoznaje svoje dijete...
Video koji će vas ganuti: Majka uvijek prepoznaje svoje dijete...

Helene je svoj Instagram račun pokrenula 2012. godine i sada redovito objavljuje videozapise s inspiracijama za vježbanje - od kojih mnogi uključuju njezinu preslatku djecu.

- Dvije godine bila sam sama sa svojom najstarijom djecom pa sam shvatila da ako ću biti u dobroj formi moram ih povesti sa sobom. A stvari su jednostavno eskalirale. Najbolje je što uvijek mogu vježbati i nikad nema opravdanja -rekla je.

Ljubiteljica fitnessa kaže da su i njezina djeca veliki ljubitelji vježbanja.

- I naravno, moja će djeca naučiti da je vježbanje stil života - dodaje.

Helene vježba barem jedan sat dnevno i održava zdravu prehranu koja obično uključuje zobenu kašu za doručak, kiflice s nekom vrstom šunke za ručak i meso ili ribu s rižom ili krumpirom i povrćem ili salatu za večeru.

Mama kaže da svatko može vježbati sa svojom djecom i predlaže čak da u svoj set uvrstite i dijelove dječje opreme.

- Na nekim treninzima koristim kolica ili za druge držim bebu u naručju. Ali najčešće moja najmlađa sjedi u svojim kolicima ili se prevrće po podu. Zračni čučnjevi, iskoraci, pojačanja i vježbe s bučicama savršeno djeluju s djetetom kada ona želi sjediti na meni. Samo izbjegavajte brze pokrete zbog kojih im je glava nestabilna i naravno, izbjegavajte rizik da imaju utege na glavi i slično - naglašava.

Što se tiče njezinih osobnih omiljenih vježbi za rad s djecom, Helene preporučuje nekoliko kružnih treninga koji uključuju trčanje na 400 metara, veslanje, iskorake unatrag i sklekove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 uke vs 9 mndr 🤩🤩🤩

Objavu dijeli Helene Vabø Thorsen (@helenevabo)

- Moje dvoje starije djece također uživaju u vožnji bicikla sa mnom dok ja trčim s Elom u njenim kolicima - dodaje.

Helene je održavala redovite treninge tijekom svih trudnoća i odbacuje svaku sugestiju da bi to moglo biti štetno za nju ili njezinu bebu.

Nikako se ne možete natjerati na vježbanje? Ovo zbilja djeluje
Nikako se ne možete natjerati na vježbanje? Ovo zbilja djeluje

- O tome sam educirana i znam da je to dobro za bebu i mamu - kaže.

Helene preporučuje trudnicama da vježbaju cijelo tijelo.

- Usredotočite se na core - trening corea za trudnice, poput kontrakcije, kontrole, uključujući dno zdjelice - savjetuje Helen, koja  priznaje da se odmah vratila vježbanju samo jedan dan nakon što je rodila svoje najmlađe dijete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Når lillefrøken bare vil sove inntil mamma 🤣

Objavu dijeli Helene Vabø Thorsen (@helenevabo)

'Počela sam prilično lagano, samo sam radila jednostavne vježbe. Moje je tijelo toliko naviklo biti aktivno pa je zapravo bolno ne raditi ništa', ističe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak