Obavijesti

Lifestyle

Komentari 198

One doživljavaju orgazme dok vježbaju u teretani - evo zašto

'Moram priznati da tako postižem najbolje orgazme koje mogu zamisliti. I ne zanima me previše zašto se to događa, već sam sretna što to proživljavam i uživam u tome'

VIDEO

Orgazmi potaknuti vježbanjem u znanstvenoj literaturi se spominju unazad više od 50 godina, a zovu ih "coregasm". Taj fenomen prvi put se spominje u knjizi seksologa Alfreda Kinseya 1953. godine, a radi se o seksualnom ponašanju žena "Sexual Behavior in Human Female". On je zaključio kako pet posto žena to doživi. Mnoge o tome šute jer im je neugodno pa je taj postotak vjerojatno puno veći.

Najvećih 7 zabluda o seksu u koje vjeruju čak i pametni ljudi
Najvećih 7 zabluda o seksu u koje vjeruju čak i pametni ljudi

Tome u prilog ide studija iz 2012. godine, u kojoj je sudjelovalo 530 žena, a njih 246 je priznalo da je doživjelo orgazam tijekom vježbanja. Bile su iskrene jer su mogle odgovarati anonimno - na internetu, otkriva The Sun

Drugo istraživanje provedeno na Sveučilištu Indiana otkrilo je kako je najveća vjerojatnost da će žena doživjeti orgazam dok biciklira, penje se po užetu, vježba jogu, diže utege ili trči. No najčešće se to događa kod podizanja nogu.

Upitali smo osobnog trenera iz Zagreba je li ikada čuo za to.

- U sportu sam aktivno skoro 28 godina te kao osobni trener radim već 11 godina. Za tako nešto tu u Hrvatskoj do sada nisam čuo, niti da je zabilježen takav slučaj u pogledu fitness programa ili individualnog i poluindividualnog oblika treninga. To mi je prvi glas - prokomentirao je Kristian Tin Amstrong, osobni trener za individualne i poluindividualne treninge.

Složio se da, ako žene i dožive orgazam tijekom vježbanja, sigurno neće odjuriti treneru i to mu ispričati. Veća je vjerojatnost da će im biti pomalo neugodno jer su na javnom mjestu pa će to radije zadržati za sebe.

Doc. Goran Arbanas dr. med., psihijatar i seksualni terapeut te voditelj prve Ambulante za seksualne smetnje u Hrvatskoj, ovu pojavu komentira ovako:

"Postoji jedno rijetko stanje u kojem žene tijekom dana mogu postići više orgazama, od kojih je obično prvi potaknut seksualnim odnosom, a sljedeći mogu nastupiti i bez ikakve seksualne stimulacije.

Ovo bi bio takav slučaj, dakle da žena doživi orgazam vježbajući u teretani, vjerojatno u nekom posebnom položaju koji kod te konkretne žene potakne pojavu orgazma. Pri tome nema neke direktne seksualne stimulacije."

Kako točno dolazi do "coregasma"?

- To je zapravo kombinacija aktivacije mišića koji su spojeni s međunožjem i endorfina koji se oslobađa tijekom vježbanja. Do orgazma dođe kada tijelo više ne može podnijeti intenzivan seksualni užitak prolaska krvi kroz genitalije - kaže stručnjakinja za seks Tracey Cox.

Dodaje kako je kod žena oslobađanje seksualne napetosti popraćeno kontrakcijom mišića u vagini. Ako je žena sretna, može doživjeti i više orgazama - kada se stimulacija nastavi.

Tracey Cox napominje kako deset posto žena prizna da je doživjelo orgazam tijekom vježbanja. Neke su kazale, iako to nema veze s vježbanjem, ali je zanimljiv detalj, da mogu doživjeti vrhunac isključivo stimuliranjem bradavica, a neke ga dožive kada kihnu.

I ova manekenka doživljava vrhunce dok vježba

Jessica White (34) iz SAD-a posebno uživa dok vježba jer tada zna doživjeti orgazam. Kaže da je nešto drugačiji od vrhunca u seksualnom činu, ali ipak joj ispuni tijelo nekim lijepim osjećajem.

Feels like flying doesn't it.. And she's sweeter than🍯

Posted by IamJessWhite on 22. svibnja 2017

Prvi put kada je to doživjela se jako šokirala, ali je u isto vrijeme shvatila koliko je njezino tijelo "veće od nje same". Kaže kako orgazam tijekom vježbanja na nju djeluje opuštajuće, kao da otpušta svu napetost iz tijela.

Pogledajte kako opisuje svoje iskustvo u videu:

Još neke žene su opisale kako to izgleda kod njih:

  • Ukoliko napravim tri seta po 15 ponavljanja pa to produžim na 20 ponavljanja, mogu doživjeti orgazam. To nitko u teretani ne primijeti.
  • Kod mene se to obično javlja dok ležim i radim vježbu podizanja i spuštanja nogu. Najbolji orgazam doživim kada približavam stopala prema podu.
  • Vrhunac znam doživjeti kada radim trbušnjake. Kada sam to prvi put osjetila, šokirala sam se i prestala vježbati. Počela sam se smijati, a svi pogledi u teretani su bili uprti u mene.
  • Ja ponekad vježbam kod kuće i pri tome koristim i vibrator, jer je užitak još veći. Tada radim vježbe podizanja i spuštanja nogu.
  • Meni se to prvi put dogodilo dok sam vježbala trbušnjake, nisam znala o čemu se radi.
  • Moram priznati da tako postižem najbolje orgazme koje mogu zamisliti. I ne zanima me previše zašto se to događa, već sam sretna što to proživljavam, i uživam u tome.
  • To je svakako odlična motivacija za češće ponavljanje vježbi za noge.
  • Doživjela sam orgazam dok sam se penjala i spuštala po užetu. Bio je to lijep osjećaj, ali dugo sam bila u šok jer nisam znala da to postoji.
Neke stvari štete seksualnom životu: Seks-pomagala, bicikl...
Neke stvari štete seksualnom životu: Seks-pomagala, bicikl...

Dr. Joy Davidson, autor knjige „Seks bez straha“, kaže da se to obično događa kod žena koje već imaju vrlo jake mišiće zdjelice.

- One mogu ponekad doživjeti iznenadni mini orgazam dok rade određene vježbe kod kojih automatski stišću mišiće zdjelice - objasnio je dr. Davidson.

- To se možda događa zbog kombinacije ležanja i dizanja zdjelice dok se u isto vrijeme stišću bedra, a to može stimulirati klitoris - smatra stručnjakinja za seks Debby Herbenick.

Pogledajte kako izgleda najbolji spa party na svijetu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku