Lifestyle

Komentari 1

Opustite se u nekoliko minuta tehnikom disanja protiv stresa

Opustite se u nekoliko minuta tehnikom disanja protiv stresa

Ova tehnika disanja je proces koji ima četiri dijela, a može se koristiti bilo kada i bilo gdje za opuštanje uma. Radite to kad god se osjećate pod stresom, a možete to isprobati za stolom ili u uredu

Stres pogađa u bilo kojem trenutku. No bez obzira na to gdje se nalazite, postoji metoda koja vam može pomoći da se brzo riješite osjećaja nelagode. Riječ je o posebnoj tehnici - četverokutnom disanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nazvano je po procesu koji ima četiri dijela, a može se koristiti bilo kada i bilo gdje za opuštanje uma. Radite to kad god se osjećate pod stresom, a možete to isprobati za stolom ili u uredu.

Evo kako to izgleda:

Udahnite - Sjednite u udobnu stolicu. Stavite noge na pod i opustite ruke u krilu. Možete preklopiti ruke. Važan čimbenik je održavanje usklađenog položaja. Zatvorite oči i polako udišite kroz nos pa brojite do četiri. Počnite udisati.

Fokusirajte se na širenje prsa i zvuk daha.

Pauza - Dok udahnete, napravite stanku od četiri sekunde. Time odmarate dah, ali ga i zadržavate. Čekanje nas dovodi do napetosti, a tako ćete se opustiti prije izdisaja.

Izdahnite - Polako izdahnite sav zrak u plućima i ponovo brojite do četiri. Vodite računa o tome da ste opušteni.

Pauza - Odmarajte se između udisaja i izdaha i ponovo brojite do četiri.

Ponovite sve još nekoliko puta.

Iako jedna runda može napraviti razliku, najbolje je to ponoviti četiri puta ako imate vremena.

Tehnike disanja općenito su korisne u upravljanju stresom u svakodnevnom životu, ali nisu jedina opcija. Najbolje je razgovarati sa stručnjakom o tome kako najbolje riješiti anksioznost.

Najčitaniji članci