Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Organizirajte kuhinju u tren oka pomoću 8 jednostavnih trikova

Organizirajte kuhinju u tren oka pomoću 8 jednostavnih trikova

Iako se čini da u kuhinji nikad nema dovoljno ladica i ormarića, a nerijetko u njima vlada nered, uz nekoliko pametnih rješenja to se može izbjeći jednostavnim zahvatima

VIDEO

Ako vam iz ormarića ispadaju lonci ili hrana, a iz ladica strše kuhače i pribor za jelo, možda je vrijeme da se pozabavite načinima kako uvesti red u te prostore. U kuhinji, doduše, prostora nikad dosta, no uz male trikove možete ga stvoriti i ondje gdje niste mislili da ćete uspjeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako organizirati hladnjak

Pokretanje videa...

Organizacija hladnjaka 02:01

1. Posude za hranu

Najčešće je riječ o posudama koje neuredno gomilamo po ormarićima. Za početak provjerite imate li odgovarajući poklopac za svaku posudu za hranu i odmah se riješite svih onih bez poklopca. Odvojite poklopce od kutija i organizirajte prostor stavljajući manje kutije u veće. Iznenadit ćete se koliko prostora možete uštedjeti bez ikakvih financijskih ulaganja, piše DrivenByDecor.

Ako posude za hranu držite u ladici, podijelite ladicu na dijelove pregrada za ladice. Ako pak imate duboke ladice, poklopce možete postaviti uspravno i uštedjeti još više prostora. A ako umjesto toga posude za hranu držite u ormarićima, složite ih u jedan veliki organizator s poklopcem.

2. Postavite spremnik za vrećice

Umjesto da plastične vrećice nakon kupnje gomilate u ormariću, na njegova vrata pričvrstite spremnik koji će pomoći u njihovom odlaganju i organiziranju te osloboditi važan prostor u unutrašnjosti ormarića.

Dobra organizacija kuhinje: Manje čišćenja, a više guštanja
Dobra organizacija kuhinje: Manje čišćenja, a više guštanja

3. Spremanje spužvice

Čisti sudoperi bez nereda motiviraju ljude da čiste kuhinju, a pritom je važno da imate spremnik za kuhinjsku spužvicu. možete je odložiti u vakuumski držač koji će omogućiti njezino brže sušenje, ili joj pronađite trajni dom u posebnom držaču pored sudopera.

4. Složite tave okomito

Ako u kuhinji umjesto ladica uglavnom imate ormariće, iskoristite svaki centimetar okomitog prostora pametnim trikovima. Nabavite samostalni organizator posuda ili pak razmislite o rješenju da nabavite organizator za posude koji će tave i posude držati vodoravno u ormarićima i dubokim ladicama. Slaganjem na taj način omogućujete da vam u isti prostor stane puno više predmeta.

5. Složite kalupe za kolače jedan u drugi

Umjesto da kalupi za kolače stoje razbacani na više mjesta, organizirajte ih i pohranite jedan u drugi štedeći prostor. Možete nabaviti i metalni držač u koji složite kalupe i tepsije okomito.

6. Organizirajte limenke

U trgovinama se može pronaći organizator za limenke u ormariću, pa je to jeftino i vrlo jednostavno rješenje koje će omogućiti da limenke uredno složite na jedno mjesto.

Izbacite ove stvari iz spavaće sobe ako želite mirnije spavati
Izbacite ove stvari iz spavaće sobe ako želite mirnije spavati

7. Boce čuvajte u stalku za novine

Ako imate višak stalaka za novine, već imate sve što je potrebno za uredno spremanje boca s vodom, a da pritom ne potrošite ni novčića! Jednostavno ih preokrenite na poleđinu i iskoristite okomiti prostor slažući boce. Možete koristiti nekoliko pojedinačnih držača za časopise jedan pored drugog ili jedan držač od tri dijela.

8. Stavite kukice na vrata za boce s raspršivačem

Na unutrašnju stranu vrata kuhinjskih ormarića instalirajte samoljepive kukice na koje ćete objesiti boce s raspršivačem. Riječ je o poslu koji traje svega nekoliko minuta i ne iziskuje značajna financijska sredstva.

Spriječite nered u hodniku uz ovih 7 ideja za odlaganje cipela
Spriječite nered u hodniku uz ovih 7 ideja za odlaganje cipela
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...