Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Osjećaj 'zaglavljenosti' rješava se postavljanjem novih izazova

Osjećaj 'zaglavljenosti' rješava se postavljanjem novih izazova

Ako vam se čini da ste zaglavili na monotonom poslu na kojem nema pravoga profesionalnog zamaha, sami si postavite nove profesionalne ciljeve. Upišite se na tečaj kojim ćete usavršiti znanja i vještine

VIDEO

Budući da dobar dio života provodimo na poslu, važno je da radno okruženje, baš kao i ono u domu, bude ugodno.

Sreća na poslu ovisi o dobrim međuljudskim odnosima i kvalitetnoj komunikaciji, ali i o dizajnu radnog prostora te strateški raspoređenim stankama nakon kojih ćete biti učinkovitiji i zadovoljniji. Iako možda mislite da ćete, preskočite li ručak, napraviti više posla, upravo je suprotno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

U stanci za ručak energijom punite ne samo tijelo nego i um. Ako vam se čini da ste zaglavili na monotonom poslu na kojem nema pravoga profesionalnog zamaha, sami si postavite nove profesionalne ciljeve. Upišite se na tečaj kojim ćete usavršiti znanja i vještine. Ako se pojavi problem te zapnete u projektu na kojem radite, ne očajavajte.

Privremeno odustajanje nije poraz nego samo strategija koja će vam dati vremena da sagledate problem i pronađete rješenje. 

Dva od pet dana na posao idite javnim prijevozom, a ne autom
Dva od pet dana na posao idite javnim prijevozom, a ne autom

Odustanite umjesto da udarate glavom o zid

Problem: Zaglavili ste na projektu te ste zbog toga pod povećanim stresom.

Rješenje: Ako me neki poslovni zadatak frustrira, obvezno stanem na loptu, ostavim taj posao po strani te se ponovno njime pozabavim nešto kasnije, kaže Susan Wojcicki, potpredsjednica odjela oglašavanja u Googleu. I samo nekoliko sati odmaka od posla otvorit će vam vrata novih perspektiva te će vam privremeno odustajanje uvelike pomoći da riješite problem.

Organizirajte si radni dan tako da ga najbolje iskoristite

Problem: Imate hrpu posla te u ured morate sat ranije od ostalih.

Rješenje: Iskoristite prednosti jutarnje tišine te sastavite popis obveza, pregledajte e-mailove i primite se poslova koje je lakše napraviti u miru. Ključ dobrog i uspješnoga radnog dana je u tome da pronađete vrijeme u kojemu ste najučinkovitiji. Ako ste najsvježiji i najorniji za posao ujutro, ne ostavljajte zahtjevne zadatke za popodne. Kreirajte radni dan prema unutarnjem satu.

Ne zaboravite se zabaviti

Čeka vas razgovor za posao? Ovih 5 pitanja morate postaviti
Čeka vas razgovor za posao? Ovih 5 pitanja morate postaviti

Problem: Uvjereni ste da radno okruženje nije mjesto za šale i viceve, no istraživači tvrde da je upravo suprotno.

Rješenje: Istraživanje Sveučilišta s Floride pokazalo je da su zaposlenici koji se na poslu povremeno i zabave produktivniji, kreativniji te spremniji pomoći kolegama. Male, bezazlene šale čine radnu atmosferu ležernijom, opuštenijom i ugodnijom te zbližavaju tim. Uz bolju povezanost tim će bolje funkcionirati i u zahtjevnim poslovnim situacijama.

Biljka ili ribica oživjet će ured

Problem: U sumornom i depresivnom okruženju radnici su manje produktivni, upozorava dr. Nancy Kwallek.

Rješenje: Ako vaš sumorni ured ne planiraju uskoro preurediti, sami si za malo novca uljepšajte boravak na poslu. Zelena biljka ili mali akvarij na radnom stolu učinit će čudo. Na zid stavite sliku s idiličnim motivom. Crveni detalji pospješit će učinkovitost u obavljaju poslova koji zahtijevaju koncentraciju i pamćenje. 

Unatoč tehnologiji svima treba razgovor uživo

Problem: S kolegama komunicirate samo putem e-maila i telefona, a takav način rada deprimira i crpi energiju.

Rješenje: Iako moderna tehnologija ima velikih prednosti, ona uzrokuje otuđenje. Kad god je moguće, iskoristite prednosti “žive komunikacije”, koja omogućuje bolji protok i razmjenu ideja. Izravan kontakt s kolegama, uz pokoju šalu i vic, u tren će vam oka popraviti raspoloženje.

Evo što se sve događa u vašem tijelu kada mrzite svoj posao
Evo što se sve događa u vašem tijelu kada mrzite svoj posao

Barem na minutu prestanite mrziti svoj posao

Problem: Jednostavno ne volite svoj posao.

Rješenje: Monoton posao ne možete pretvoriti u idealan, no možete promijeniti način na koji ga doživljavate, poručuje Srikumar Rao, kreator programa za osobni rast i razvoj. Program je nadahnut drevnom pričom o crkvenom zidaru koji nije govorio: “Ja sam zidar”, nego je ponavljao: “Ja gradim veličanstvenu katedralu”. Rao savjetuje - ako ne volite svoj posao, pokušajte pronaći svoju katedralu. Promjenom perspektive promijenit ćete i osjećaj prema poslu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:31

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje