Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osječki studenti usrećuju ljude: Porukom, cvijetom ili gestom

Osječki studenti usrećuju ljude: Porukom, cvijetom ili gestom
1

Kratka pozitivna poruka, cvijet, ulica obojena kredom ili lijepa gesta ljudima donosi sreću. Sami je možemo skrojiti i na njoj raditi svaki dan, kažu studenti s Ekonomskog fakulteta

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Borba djece s online nasiljem: 'Htio je gole slike i prijetio mi'

Hrvati su u Europskoj uniji na predzadnjem mjestu po kvaliteti života ljudi. Iza nas je samo Bugarska. Mi želimo osvijestiti da sreća nije cilj, već put. Sreća ovisi samo o nama, a ne o novcu ili drugim materijalnim stvarima, kažu Patricia Čorić, Lucija Kelava, Viktorija Ljubičić, Ivan Pažin i Senia Jambrošić, studenti Tima 16 Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji su pokrenuli projekt "SrećaMEđUnama". 

Projekt su pokrenuli u ožujku u sklopu kolegija na fakultetu kod doktorice sreće, dr. sc. Anite Freimann.  Cilj je im je širiti sreću među ljudima. Žele osvijestiti da je sreća važna te da je prisutna u svakom trenutku i u svakoj situaciji, makar imali osjećaj da je oko nas sve sivo. Na svom Instagram profilu organizirali su nagradne igre, dijelili recepte, citate i pozitivne poruke. 

POGLEDAJTE VIDEO: Studenti iz Osijeka u svojim gradovima 'dijelili' sreću

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Putem Hashtaga #SrećaMEđUnama i drugi su se pridružili projektu te dijelili i svoje fotografije putem društvenih mreža. 

- Trebali smo održavati tribine u vrtićima, školama i fakultetima, no zbog korone to nije bilo moguće. Mislili smo da će projekt propasti, ali smo zaključili da i dalje možemo djelovati, širiti sreću na drugačiji način - kažu. 

Tako su po svojim gradovima, Osijeku, Karlovcu, Požegi i Županji lijepili plakate, odnosno kratke poruke koje će razveseliti svakoga, u Požegi su organizirali volontiranje. Nosili su namirnice i potrepštine starijima koji kao ugrožena skupina nisu smjeli izlaziti iz domova. 

- U nekim razvijenim državama sreća se ne mjeri u financijskom BDP-u, već u BDP-u sreće. Materijalno bogatstvo ne garantira da ćemo biti sretni. Ljudi često govore 'Biti ću sretan kada budem imao plaću 10 tisuća kuna ili kada odem na godišnji', ali to je sve kratkoročno. Sreća je tu, cijelo vrijeme i moramo svi raditi na tome da se odnos prema sreći promijeni u našem društvu - kažu studenti. 

- Kratka pozitivna poruka, cvijet, ulica obojena kredom ili lijepa gesta, ljudima donosi sreću. Za nju je potrebno malo i sami je možemo skrojiti svoju sreću i na njoj raditi svakodnevno - zaključuju studenti. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kakav nered ostavljate oko sebe? To će otkriti kakvi ste

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'