Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Osječki studenti usrećuju ljude: Porukom, cvijetom ili gestom

Kratka pozitivna poruka, cvijet, ulica obojena kredom ili lijepa gesta ljudima donosi sreću. Sami je možemo skrojiti i na njoj raditi svaki dan, kažu studenti s Ekonomskog fakulteta

Foto: Privatni album
0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Borba djece s online nasiljem: 'Htio je gole slike i prijetio mi'

Hrvati su u Europskoj uniji na predzadnjem mjestu po kvaliteti života ljudi. Iza nas je samo Bugarska. Mi želimo osvijestiti da sreća nije cilj, već put. Sreća ovisi samo o nama, a ne o novcu ili drugim materijalnim stvarima, kažu Patricia Čorić, Lucija Kelava, Viktorija Ljubičić, Ivan Pažin i Senia Jambrošić, studenti Tima 16 Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji su pokrenuli projekt "SrećaMEđUnama". 

Projekt su pokrenuli u ožujku u sklopu kolegija na fakultetu kod doktorice sreće, dr. sc. Anite Freimann.  Cilj je im je širiti sreću među ljudima. Žele osvijestiti da je sreća važna te da je prisutna u svakom trenutku i u svakoj situaciji, makar imali osjećaj da je oko nas sve sivo. Na svom Instagram profilu organizirali su nagradne igre, dijelili recepte, citate i pozitivne poruke. 

POGLEDAJTE VIDEO: Studenti iz Osijeka u svojim gradovima 'dijelili' sreću

Putem Hashtaga #SrećaMEđUnama i drugi su se pridružili projektu te dijelili i svoje fotografije putem društvenih mreža. 

- Trebali smo održavati tribine u vrtićima, školama i fakultetima, no zbog korone to nije bilo moguće. Mislili smo da će projekt propasti, ali smo zaključili da i dalje možemo djelovati, širiti sreću na drugačiji način - kažu. 

Tako su po svojim gradovima, Osijeku, Karlovcu, Požegi i Županji lijepili plakate, odnosno kratke poruke koje će razveseliti svakoga, u Požegi su organizirali volontiranje. Nosili su namirnice i potrepštine starijima koji kao ugrožena skupina nisu smjeli izlaziti iz domova. 

Foto: Privatni album - U nekim razvijenim državama sreća se ne mjeri u financijskom BDP-u, već u BDP-u sreće. Materijalno bogatstvo ne garantira da ćemo biti sretni. Ljudi često govore 'Biti ću sretan kada budem imao plaću 10 tisuća kuna ili kada odem na godišnji', ali to je sve kratkoročno. Sreća je tu, cijelo vrijeme i moramo svi raditi na tome da se odnos prema sreći promijeni u našem društvu - kažu studenti. 

- Kratka pozitivna poruka, cvijet, ulica obojena kredom ili lijepa gesta, ljudima donosi sreću. Za nju je potrebno malo i sami je možemo skrojiti svoju sreću i na njoj raditi svakodnevno - zaključuju studenti. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kakav nered ostavljate oko sebe? To će otkriti kakvi ste

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message