Lifestyle

Komentari 1

Osnivač Virgina: Nema malih ni velikih ideja, sve su ostvarive

Osnivač Virgina: Nema malih ni velikih ideja, sve su ostvarive

Zapišite baš svaku ideju koja vam padne na pamet. Niti jedna ideja nije premala da je ne uzmete u obzir, kao što nema ni prevelikih ideja, kaže Branson, osnivač tvrtke Virgin

Koncentrirajte se na dio ciljeva, bolje je ostvariti barem nešto i napraviti korak naprijed, nego ništa, savjetuje Richard Branson

Ovo je pet savjeta osnivača tvrtke Virgin. 

POGLEDAJTE VIDEO:

1.Zapišite baš svaku ideju koja vam padne na pamet. Niti jedna ideja nije premala da je ne uzmete u obzir, kao što nema ni prevelikih ideja. Zapisujte u blok, mobitel ili na salvetu, nije važno gdje, važno je samo da to ostvarite.

2. Vodite više popisa. Na jednom veće ciljeve, na drugom svakodnevne zadatke, tako da ih možete pratiti dugoročno svaki dan. Na istoj listi vodite osobne i  poslovne ciljeve, jer granice zapravo i nema.

3. Obilježite kvačicom svaki zadatak koji ste obavili. Veselit će vas spoznaja da ste uspješno odradili posao. Slavite svoje uspjehe i odmah sastavite novu listu. 

4. Postavite ciljeve koji su mjerljivi, kako biste u svakom trenutku mogli procijeniti ima li vaš plan smisla. Nema smisla u postavljanju ciljeva ako ne znate jeste li ih postigli. 

5. Podijelite uspjeh s drugima, da biste motivirali jedni druge. To radite i zbog sebe.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci