Lifestyle

Komentari 1

Ostaviti ili ukloniti vrećicu od čaja: Ovisi kakav okus želite

Ostaviti  ili ukloniti vrećicu od čaja: Ovisi kakav okus želite

Ostavljanje vrećice čaja u šalici može promijeniti okus odnosno uzrokovati gorčinu. Međutim, hoćete li ju ostaviti ili ukloniti ovisi o vašim preferencijama

Čaj ima brojne zdravstvene prednosti, a prilikom pripreme  trebali biste pratiti upute na vrećici čaja u kojima se i navodi trebate li izvaditi vrećicu ili ne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ostavljanje vrećice čaja može dovesti do prekomjernog namakanja, što može uzrokovati gorak okus. To biste trebali imati na umu prije nego što odlučite hoćete li ostaviti ili izvaditi vrećicu.

Prednosti čaja

Ljudi su stoljećima konzumirali čaj, ne samo zbog okusa, već i zbog zdravstvenih prednosti.  Postoje razne vrste čaja, a svaki od njih ima jedinstvene prednosti i blagodati.

Prema studiji iz 2016. glavna komponenta zelenog čaja pokazala je protuupalno djelovanje koje može poboljšati kvalitetu života pacijenata s upalnim bolestima. Poznato je da se u čaju nalaze visoke razine antioksidansa koji se bore sa štetom koju mogu izazvati slobodni radikali. Studija iz 2015. pokazala je da zeleni čaj sadrži biljne polifenole koji imaju značajna antioksidativna svojstva. Ovi polifenoli mogu pomoći u liječenju kroničnih zdravstvenih stanja.

Da biste maksimalno iskoristili blagodati čaja, ne biste trebali stavljati puno šećera.

Kako napraviti čaj

Priprema dobre šalice čaja počinje odabirom visokokvalitetnog čaja. Svježina listova čaja može utjecati na okus čaja nakon što se skuha. Sačuvajte svježinu čuvajući listove u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku.

Lišće čaja ubacite u cjedilo za čaj i ubacite je u šalicu, a ako koristite čaj u vrećici, onda samo vrećicu ubacite u šalicu. Prokuhajte šalicu vode i prelijete je preko lišća, odnosno vrećice od čaja. Pričekajte tri do pet minuta, ovisno o vrsti čaja. Nakon toga možete maknuti vrećicu od čaja prije nego počnete piti ovaj napitak, piše Live Strong.

 

Najčitaniji članci