Ispiranje tjestenine nakon kuhanja uklanja škrob potreban za vezivanje umaka. Dodajte tjesteninu izravno u umak za bolju povezanost okusa i teksture
Lifestyle
Komentari 7
Ispiranje tjestenine nakon kuhanja uklanja škrob potreban za vezivanje umaka. Dodajte tjesteninu izravno u umak za bolju povezanost okusa i teksture
Kuhanje tjestenine čini se kao jednostavan zadatak, no sitni detalji mogu napraviti veliku razliku između prosječnog i savršenog jela. Iako mnogi imaju ustaljene navike u pripremi, postoji jedna česta greška koja može pokvariti konačan rezultat – ispiranje tjestenine nakon kuhanja.
Možda mislite da je ispiranje dobar način za uklanjanje viška škroba, ali zapravo time činite suprotno. Škrob koji ostaje na površini tjestenine ključan je za vezivanje umaka.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
VIDEO
Kada tjesteninu isperete, uklanjate taj sloj i onemogućavate umaku da se pravilno sjedini s tjesteninom.
Najbolje je skuhanu tjesteninu odmah dodati u umak.
Tako će upiti njegove okuse i završiti kuhanje unutar njega, što rezultira bogatijom teksturom i boljom povezanošću jela. Ako je umak pregust, jednostavno dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala – ona sadrži škrob koji pomaže u postizanju savršene konzistencije.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+