Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ova godina je jedinstvena: Evo što trebate napraviti u domu za prizivanje blagostanja u 2022.

Ova godina je jedinstvena: Evo što trebate napraviti u domu za prizivanje blagostanja u 2022.

U ovoj 2022. godini Jupiter provodi puno vremena jureći kroz Ribe (do 10. svibnja, a potom ponovno od 28. listopada do 20. prosinca). To je prilika za sreću, rast, darivanje i procvat - iskoristite tu nebesku energiju

VIDEO

Astrolozi i numerolozi kažu da će ova 2022. godina biti nova u punom smislu te riječi, jako će se razlikovati od prethodnih. Predviđaju transformacijska osobna otkrića, inovativno stvaranje umjetnosti, lakoću i radost, prosperitet i ekspanziju... Sugeriraju kako bi u periodu koji je pred nama napokon mogli malo više uživati u životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Stvari koje donose sreću 00:31

Zašto je 2022. toliko jedinstvena godina?

Ona predstavlja broj 6 u numerologiji (2+2+2), a energija tog broja ima puno poveznica sa feng shuijem. Naglasak se stavlja na dom, ljubav, kreativnu moć i ravnotežu. Ova godina je idealna za izgradnju osobne energije i samopouzdanja, kao i za stvaranje utočišta u kojem se osjećate sigurno i spremno za velike kreativne skokove u životu.

U ovoj 2022. godini Jupiter provodi puno vremena jureći kroz Ribe (do 10. svibnja, a potom ponovno od 28. listopada do 20. prosinca), a to je dobra prilika za sreću, rast, darivanje i procvat. Astrolozi kažu kako Jupiter u posljednje dvije godine nije 'širio svoja krila sreće nadaleko i naširoko', ali to se mijenja u ovoj godini kada će se pojaviti jak osjećaj magije i beskonačnosti.

Svaki znak ima svoju duhovnu životinju - otkrijte koja je vaša
Svaki znak ima svoju duhovnu životinju - otkrijte koja je vaša

Jupiter se, također, susreće s Neptunom u znaku Riba u travnju, što je rijedak događaj za koji astrolozi predviđaju kako bi mogao dovesti do revolucije u umjetnosti i kreativnom samoizražavanju.

Još jedan veliki astrološki pomak je pred nama, a to je pomak Sjevernog Čvora u znak Bika (zemaljski, ugodno, fizički, bogato i nagrađivano) i Južnog Čvora u znak Škorpiona (emocionalno, strastveno i tajanstveno). To su kombinacije koje bi u nama mogle izazvati čežnju za povezivanjem, i sa Zemljom i međusobno, na neke nove načine.

Kad pogledamo kineski horoskop, radi se o lunarnoj godini Tigra, a prema kineskoj astrologiji to se smatra dobrom godinom orijentiranom na napredak, uspjeh, obilje, moć i nevjerojatnu živahnost.

Feng shui majstori savjetuju kako urediti dom i aktivirati dobru energiju koja je pred nama, kako malim promjenama iskoristiti maksimum od 2022.

1. Obratite pažnju na to kako se osjećate u domu

Ovo je jednostavna vježba koju je poželjno izvesti na samom početku godine. Prošećite svojim domom, sjedite u svakoj sobi i tiho je promatrajte. Dok to radite, zapitajte se: 'Kako se osjećam?'. Kroz vježbu doživljavanja svake prostorije možete dobiti osjećaj koje će promjene imati najveći utjecaj na vaš dom i život.

Cilj je osjećati se u svakoj prostoriji 'kao kod kuće', a to se da napraviti, recimo, dodavanjem svjetla u neke prostorije, ukrašavanjem zida vlastitim umjetničkim djelima... Samo osluškujte sebe i svoje instinkte pa promatrajte kamo vas to vodi u ovoj godini.

Kakvi su horoskopski znakovi u mladosti i u zrelim godinama?
Kakvi su horoskopski znakovi u mladosti i u zrelim godinama?

2. U rutinu čišćenja dodajte i čišćenje energije doma

Neka energetsko čišćenje kuće jednom tjedno postane vaša rutina. To možete napraviti jednostavnim paljenjem tamjana u svakoj prostoriji ili paljenjem svijeće koja se nalazi na tanjurići i oko nje je u krug posuta morska sol.

Pomaže i paljenje nekoliko lovorovih listova, ali i raspršivanje omiljenog eteričnog ulja prostorom.

3. Očistite sve vrste nereda

Imajte na umu da čišćenjem doma od nereda i gomile nepotrebnih stvari oslobađate prostor za ulazak dobre energije, novih prilika, obilja i ljubavi.

Osim toga, ova godina je i odlična prilika da pokušate odbaciti sve dodatne poslove koji vas okupiraju i donose vam određene nagrade, ali vas u isto vrijeme previše iscrpljuju i zbog njih se osjećate preopterećeno.

4. Usavršite svoju kreativnu viziju

Budući da svi znakovi upućuju na kreativnu godinu, sada je dobro vrijeme za izradu plana onoga što želite oživjeti i/ili usavršiti 2022. Istražite aspekte svojih vizija za godinu koja je pred vama, osvijestite koji su vam ciljevi, što želite iskusiti i naučiti...

Prelistajte časopise i 'prekopajte' internet pa izdvojite slike koje savršeno predstavljaju vaše snove i počnite zamišljati godinu prepunu uzbudljivih inovacija. I na umu imajte misao da se ova godina odnosi na velike snove i velika djela.

Ovo su 3 najvažnije prostorije u stanu prema feng shuiju, evo kako unijeti ravnotežu u njih
Ovo su 3 najvažnije prostorije u stanu prema feng shuiju, evo kako unijeti ravnotežu u njih

5. Povežite se sa Zemljom u kući

S obzirom na zemljanu prirodu Sjevernog Čvora u Biku, sada je sjajno vrijeme da počnete uzgajati hranu kod kuće. Osim što ćete znati što jedete, vrt će vam pomoći da se prizemljite i svoj dom više povežete s otvorenim prostorom.

Ako nemate kuću i dvorište, možete posaditi ponešto i na balkonu ili prozorskoj dasci. Bilo da se radi o vanjskom vrtu, balkonu ili uzgoju bilja na prozorskoj dasci, briga o vrtu, koliko god mali bio, blagoslov je za vaš um, duh i tijelo.

6. Osigurajte dobar protok energije

To će vam pomoći u da dosegnete kreativni potencijal. Optimizirajte svoj radni prostor, računalo i mobitel kako biste mogli raditi s većom lakoćom. Tako ćete sami sebi pružiti šansu za veću kreativnost i lakše obavljanje zadataka, što će u konačnici dovesti do većeg blagostanja.

7. Odvojite vrijeme za brigu o sebi

Ove godine svakako spavajte dovoljno i kvalitetno te u danu odvojite vrijeme za brigu o samome sebi. Kada ste nadahnuti ili se osjećate jako potaknuto, lako je ostati budan do kasno u noć, preskočiti ručak ili na neki drugi način odgurnuti vlastito zdravlje po strani.

4 najmoćnija znaka horoskopa
4 najmoćnija znaka horoskopa

Ali, važno je podići razinu brige o sebi kako biste mogli dizajnirati život u kojem ćete se osjećati sretnije i ispunjenije. Ubacite u dnevnu rutinu male stvari koje će dobro djelovati na vaše zdravlje i dobar san. Na primjer, odvojite vrijeme za šetnju prirodom, popijte čaj za opuštanje prije spavanja... 

8. Eksperimentirajte s novim bojama

Dodavanje svježih boja u ovoj godini još je jedan sjajan način kako iskoristiti svu tu svijetlu, optimističnu energiju. Razmislite o kupnji novih raznobojnih presvlaka za jastuke, farbanju zida u nijansu o kakvoj prije nikad niste razmišljali, o odjeći u bojama koje su vam oduvijek bile privlačne, no možda ih se niste usudili nositi...

Birajte boje koje u vama izazivaju dobar i pozitivan osjećaj, prenosi mindbodygreen.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'