Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
71 komentara

Ova plesačica ima 105 godina: 'Ne planiram otići u mirovinu'

Iskreno, ne osjećam se puno drugačije nego kada sam imala 30 godina, i dalje radim i još uvijek mi dolaze kreativne ideje. Osjećam se isto kao i uvijek, kao da je moj duh ostao isti

71 komentara

Eileen Kramer je u studenom prošle godine navršila 105 godina i, kaže, još nema namjeru usporiti. Ova vitalna profesionalna plesačica i plesna koreografkinja iz Australije prisjetila se doba kada je bila puno mlađa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Meet Eileen Kramer, Australia’s own 102-year-old professional dancer, whose portrait 'The inner stillness of Eileen...

Objavljuje Art Gallery of New South WalesNedjelja, 5. studenoga 2017.

- Osjećam se isto kao i uvijek, kao da su moja unutrašnjost i moj duh ostali isti. Kada imaš 30 godine ne može ni zamisliti da ćeš jednog dana napuniti 105. Iskreno, ne osjećam se puno drugačije nego tada, i dalje radim i još uvijek mi dolaze kreativne ideje - rekla je i dodala da je nekada bila članica Bodenwieser Balleta, prvog suvremenog plesnog društva u Australiji, i još se sjeća svog debitantskog nastupa.

- Bilo je oko 1922. godine u dvorištu kuće u Mosmanu. Imala sam osam godina i plesala dok je moj brat svirao. Bio je to veliki trijumf - dodala je.

Objavljuje Eileen KramerSubota, 29. prosinca 2012.

- Nastupanje je za mene bilo najprirodnija stvar. Moja učiteljica, Gertrud Bodenwieser rođena u Austriji, pojavila se tijekom velikih promjena u umjetnosti, politici, plesu i glazbi - razdoblje ekspresionizma - i imala sam sreću biti član njezine skupine - nastavila je Eileen.

Pogledajte je kako pleše:

She influence the world with her vivacious spirit. 💝🙏

"This remarkable Australian dancer is now 104 years old! 🎉🌹👵 She spent her life traveling the world, dancing, painting and even modeling! 💃👩‍🎨👗 Growing old is a gift, each year is special and precious. Be comfortable with growing older.” 💝🙏 She will now continue to dance and influence the world with her vivacious spirit. 😃💞💪 Get Yours Here ⬇ https://modernyou.co/products/acumat

Objavljuje Modern You u Četvrtak, 2. siječnja 2020.

'O odlasku u mirovinu ne razmišljam'

Kaže kako je u plesu tehnika izuzetno važna, ali jednako bitno je i izražavanje. Otkrila je da će nastaviti raditi sa filmskom producenticom i koreografkinjom Sue Healey iz Sydneyja na plesnom filmu pod nazivom 'Lady of the Horizon' koji bi trebao biti objavljen ove godine, ako sve bude išlo po planu.

Bodenwieser dancer Eileen Kramer at age 115, dancing as guest artist in the RSVA Annual Display, with support dance...

Objavljuje Rozelle School of Visual ArtsPonedjeljak, 2. prosinca 2019.

O odlasku u mirovinu ne razmišlja, a otkrila je i svoju tajnu dugovječnosti i vitalnosti.

- Uspjela sam živjeti onako kako sam željela cijeli svoj kreativni život, pa mislim da je to pomoglo. Nekad sam pušila, ali nikada nisam bila ovisnica. Sada ne pušim i ne pijem, osim čaše vina s vremena na vrijeme. Nemam vremena ni interesa za traženje stimulacija ili zadovoljstava tog tipa - rekla je, a prenosi The Courier.

Pogledajte njezino gostovanje na televiziji:

SRETAN ROĐENDAN! Japanka navršila 117 godina, najstarija je osoba na svijetu

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message