Lifestyle

Komentari 3

Ovako sami napravite vlažne maramice za bebe i za čišćenje

Ovako sami napravite vlažne maramice za bebe i za čišćenje

Ako vam ponestane vlažnih maramica, a nemate volje ići u prodavaonicu pokušajte ih napraviti sami uz video mame Joy. Iskušajte i prirodni recept uz koji više nećete kupovati maramice za čišćenje

Mama Joy Ratima objavila je kako možete sami napraviti vlažne maramice, a treba vam samo par sastojaka i gotovi ste za nekoliko minuta.Sve što vam treba su: plastična posuda, papirnati ručnici, kokosovo ulje, što prirodniji gel za pranje tijela i kipuća voda. 

Postupak je jednostavan: prerežite napola jednu rolu papirnatih ručnika i spremite svaku polovicu u plastičnu posudu koja odgovara veličini role.

Vlažne maramice za djecu

Odvojite u posebnu plastiku jednu veliku žlicu kokosovog ulja, dva potiska što prirodnijeg gela za tuširanje ili pranje, ulijte kipuću vodu, dobro promiješajte i zalijte rolu. I maramice su gotove. 

 

Vlažne maramice za čišćenje kuće


Vlažne maramice možete koristiti za čišćenje podova, kupaonice, frižidera, radnih površina u kuhinji, a nakon upotrebe možete ih isprati i ponovno upotrijebiti ili ih oprati u perilici za rublje. Rok trajanja im je tri mjeseca.

Sastojci: 
- 2 šalice bijelog octa
- 30 do 50 kapi esencijalnog miješanog ulja (klinčića, cimeta, ružmarina i eukaliptusa) ili upotrijebite ulje limuna, lavande ili čajevca. -  budući da čajevac ima iznimna dezinfekcijska svojstva trebalo bi ga staviti u svaku mješavinu
-  pamučne krpe (stara majica ili plahta)
-  plastični spremnik za maramice

Upute za izradu:
U posudi pomiješajte ocat i esencijalno ulje. Tkaninu izreži tako da bude 20 centimetara široka i 25 centimetara duga i uronite da upije tekućinu. Zatvorite posudu i čuvajte je na tamnom mjestu kako bi se sačuvala djelotvornost ulja.