Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
56 komentara

Ovakve ražnjiće još niste jeli - od krumpira, slanine i čilija

Drvene štapiće za ražnjiće namočite vodom pa naizmjence nabodite ploške mariniranog krumpira i slanine. Posložite ih na lim i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju

56 komentara

Sastojci:  

  • 8-10 manjih krumpira
  • 15 ploški slanine
  • krupno mljeveni papar
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • sol
  • mljeveni čili
  • bosiljak
  • timijan
  • peršinov list

Priprema:  

Krumpir dobro operite i očistite koru kuhinjskom četkom te ga narežite na ploške. Stavite ih u posoljenu vodu i kad zavrije, kuhajte oko 15 minuta.  U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje sa solju, paprom, čilijem, sjeckanim bosiljkom i timijanom. Ocijeđeni krumpir premažite pripremljenom mješavinom.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim obložite papirom za pečenje. Drvene štapiće za ražnjiće namočite vodom pa naizmjence nabodite ploške mariniranog krumpira i slanine. Posložite ih na lim i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju. Ukrasite peršinovim listom i poslužite.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message