Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Oživite svoju kosu nakon zime

Oživite svoju kosu nakon zime

Zimi je vani suh i hladan zrak pa je kosa lomljiva i sklona oštećenjima. Zatim, kada se povučemo u zatvorene prostore, loši sustavi grijanja također mogu dehidrirati kosu i učiniti je beživotnom

Ako imate osjećaj da vam je kosa u posljednje vrijeme beživotna, niste jedini. Naime, kosa zbog zimskih uvjeta često izgubi na volumenu i sjaju, bez obzira na to koliko je njegovali, piše Mbg.

Dok čekate na pregled pokušajte si ublažiti zubobolju s ovih par trikova
Dok čekate na pregled pokušajte si ublažiti zubobolju s ovih par trikova

POGLEDAJTE VIDEO: Žena koja je prestala bojati kosu

Pokretanje videa...

Prestala je bojati kosu 01:10

Zašto imamo suhu, beživotnu zimsku kosu?

Vaša se koža i kosa mijenjaju s okolišem. Budući da su oboje izloženi vanjskim utjecajima, dolaze u kontakt s širokim rasponom stresora koji utječu na njihovo zdravlje i izgled. Zato koža i kosa odražavaju sezonske promjene i moramo prilagoditi svoju rutinu kako bismo pomogli tijelu da reagira na te vanjske agresore.

Kada je vani suh i hladan zrak kosa je lomljiva i sklona oštećenjima. Zatim, kada se povučemo u zatvoreni prostor, sustavi grijanja također mogu dehidrirati kosu.

7 najvećih trendova u frizurama idealnih za sve sunčane dane
7 najvećih trendova u frizurama idealnih za sve sunčane dane

- Zimi je kosa izložena toplini radijatora, automobila te suhom i hladnom svježem zraku. Dakle, zimi takva kvaliteta zraka može uzrokovati ekstremnu suhoću i statičnost kose, ovisno o teksturi - kaže stilist Leonardo Manetti iz Rob Peetooma u Brooklynu. Uz to, vjerojatno pojačavate i temperaturu vode kod tuširanja, što može kosu učiniti beživotnom.

No postoji još nekoliko razloga zbog kojih vam kosa može biti beživotna. Primjerice, nošenje zimskih kapa također može učiniti pramenove kose beživotnima. Nakupljanje suhog šampona za kosu na tjemenu matira i također loše utječe na kosu (tijekom zimskih mjeseci rijetko se kome često da prati kosa). To se može dogoditi i zbog pretjeranog korištenja krema i seruma za oblikovanje, posebno onih koji se ne ispiru (oni sa silikonima). Tako da će vam vjerojatno nakon zime trebati i šišanje.

Proljetni detoks kože - maskom od bijele, zelene ili crne gline
Proljetni detoks kože - maskom od bijele, zelene ili crne gline

Kako obnoviti kosu?

Da se ne lažemo, trebat će vam neko vrijeme da probudite kosu iz zimskog sna. Žene s kovrčama će se trebati usredotočiti na hidrataciju, dok će one s ravnom kosom trebati dozu bistrog šampona. U nastavku saznajte kako kosu pripremiti za proljeće i ljeto i te postići da bude sjajna i živahna:

  • Za suhe, lomljive kovrče: Odlučite se za obnavljajući intenzivan tretman, jednom ili dva puta tjedno dok ne počnete primjećivati rezultate. Na kosu stavite masku preko noći i zamotajte ju kapom za tuširanje, pustite da kosa upije hranjive tvari preko noći, a zatim isperite ujutro. Možete isprobati i tretman vrućim uljem.
  • Za ravnu, beživotnu kosu: Ako vaša beživotnost proizlazi iz nakupljanja proizvoda za kosu posegnite za prirodnim bistrim šamponom kako biste svoje kosu vratili u život.
  • Za oštećene vrhove: Ispucani vrhovi apsolutno mogu biti uzrok beživotne kose, a ako ih odrežete, vratit ćete ju zdravijem izgledu.
  • Za općenitu beživotnost: Naravno, vašoj kosi možda očajnički trebaju neke hranjive tvari. U tom slučaju postoji nekoliko prirodnih sastojaka za kojima biste trebali posegnuti odmah, primjerice aloa vera, avokado ili arganovo ulje, med.