Lifestyle

Komentari 5

Proljetni detoks kože - maskom od bijele, zelene ili crne gline

Proljetni detoks kože - maskom od bijele, zelene ili crne gline

Našoj je koži potrebno dubinsko čišćenje, pa su maske na bazi bijele, ali i zelene i crne gline, vrlo poželjne. Maske je najbolje nanositi dva puta na mjesec, a povremeno možete staviti i serum...

Našoj koži, baš kao i cjelokupnom organizmu, treba izlazak na svjež zrak, pa su protekli mjeseci utjecali i na ten.

POGLEDAJTE VIDEO: Melanomi se otkrivaju u proljeće

Osim boravka u zatvorenom i povećanog sjedenja pred ekranima, na kožu je sigurno utjecala loša prehrana.

- Sve to vidimo na koži, ona postaje siva, aknasta, a od isušivanja moguće je i perutanje - ističe kozmetičarka Zdenka Mihelj. Kako biste spasili lice te ga vratili u zdravije stanje, predlaže tretmane i njegu hijaluronskom kiselinom, odnosno kreme i serume na bazi hidratizirajućih sastojaka.

- Tu su i formule koje će dodatno pomoći i pomladiti lice, sa sastojcima kao što su kiseline, vitamin C, kolagen te probiotici - kaže Mihelj. Odlične su i maske, formule koje imaju koncentraciju sastojaka ključnih za mladolikost lica.

- Maske na bazi bijele, zelene ili crne gline, koje utječu na dubinsko čišćenje kože, a mogu ujedno regulirati sebum i lučenje masnoće, sužuju pore i djeluju protuupalno - savjetuje Mihelj. To znači da će tako očišćena koža smanjiti mogućnost pojave akni, koje su i posljedica nošenja kirurških ili maski od nekog drugog tekstila. Za neutralizaciju utjecaja smoga i zraka na lice pomoći će kozmetika s vitaminima C i E. Sve više sunca podsjeća nas i na povratak krema sa zaštitnim faktorom.

- Ne zaboravite vrat i dekolte. Na ruke nanesite malo više kreme ili određenoga kozmetičkog proizvoda te prijeđite vrat i dekolte, koža će vam biti zahvalna - savjetuje kozmetičarka. Predlaže i piling barem jedanput na mjesec, hranjive maske dva puta na mjesec, a možete dodati i kuru od 10 do 14 dana korištenja nekog seruma.

Najčitaniji članci