Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pačići ostali bez mame, a ovaj par ih je 'podigao' u svojoj sobi

Pačići ostali bez mame, a ovaj par ih je 'podigao' u svojoj sobi

Marka i Julie Hinks nazvao je prijatelj koji je vidio kako mačka naganja mamu patku koja je zato napustila gnijezdo. Nije znao što učiniti te im se obratio za pomoć

VIDEO

Mark i Julie su se ranije bavili uzgojem pilića te su iz tog perioda sačuvali inkubator i spremno su uskočili rekavši da će učiniti što treba, piše Metro.

POGLEDAJTE VIDEO: Spasili pačića koji je upao u kanalizaciju i vratili ga mami

Pokretanje videa...

Spasili pačića iz kanalizacije 01:30

Pazili su na jaja i brinuli se o njima te se u konačnici izleglo 11 pačića. Zbog nezgode su uginula dva mladunca, a ostali mališani su živjeli u šupi u dvorištu u Boltonu kraj Manchestera. Mark (45) je policijski službenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
537958252


- Ova priča s pačićima nas je posve obuzela tijekom karantene i jednostavno smo postali opsjednuti njima. Bio je užitak gledati kako izlaze iz jaja i rastu te su sad uglavnom neovisni. Zaista je bio užitak promatrati ih - pojašnjava Mark.

Dva puta po dva: Izleglo se preslatko pile s četiri nožice
Dva puta po dva: Izleglo se preslatko pile s četiri nožice

Kad ih je prijatelj nazvao radi napuštenog gnijezda, par je sobi u svojoj kući odmah pripremio inkubator koji im je ostao od uzgoja pilića. Nakon tri tjedna skrbi o 15 jaja, bojali su se kako je projekt osuđen na neuspjeh i gotovo su odustali od svega. Mark kaže kako nije mogao vjerovati kad je na Uskrs ugledao 11 mališana koji su se izlegli iz jaja.

537958239

Od tada su pačići živjeli najprije u sobi u kući, pa su ih preselili u garažu, a kako su rasli, i taj im prostor nije bio više dovoljan pa su ih preselili u vrt. Par ima troje djece.

Zovi, samo zovi: Na balkonu stana im se izleglo 5 sokolića
Zovi, samo zovi: Na balkonu stana im se izleglo 5 sokolića

- Kad se ujutro probudimo, najprije odemo u vrt vidjeti kako su pačići. Ako ih ne ugledamo odmah, zabrinuti smo. Doživljavamo ih poput djece i mislim da se to nikad neće promijeniti. Zauvijek ću se sjećati jutra kad je moj sin Emile dotrčao do nas i rekao da su se izlegli. Najprije se kroz ljusku probio jedan pačić, pa zatim svi ostali i to je bilo zaista nevjerojatno promatrati  - ispričao je Mark.

537958249

Kad su se tek izlegli, Mark i Julie su im kupili maleni staklenik u kojem su boravili te mačji zahod koji je poslužio kao bazen u kojem su mogli plivati.

U posudi za mlijeko izleglo se deset malih ptičica...
U posudi za mlijeko izleglo se deset malih ptičica...

Nakon tjedan dana boravka u sobi, pačiće su preselili u drugu prostoriju u kući koja je imala pločice na podu, no tada je njihova kujica Lilly postala opsjednuta ptićima.

537958263

Na žalost, jednog su dana dva pačića nekako pobjegla iz nastambe, a Lilly ih je spremno dočekala i čini se da se previše agresivno igrala sa njima tako da su uginuli. Lilly su tada zabranili ulazak u sobu. Uskoro su pačići postali preveliki za staklenik, pa im je Mark sagradio šupu u dvorištu, a dok su radovi trajali, mališani su privremeno boravili u garaži. Dobili su novi bazenčić u kojem su se kupali.

537958242

Krajem svibnja pačiće su konačno preselili u šupu u dvorištu koja je postala njihov novi dom, a otprilike u isto vrijeme su naučili letjeti. Tada su još dva pačića odletjela u slobodu i samostalnost, tako da je u domu Hinksovih ostalo njih sedam.

537958254

I ostali znaju letjeti, no jednostavno su odlučili ostati. U međuvremenu se u priču uključio i njihov susjed koji je u dvorištu napravio jezerce, pa pačići najradije borave ondje i uživaju u bezbrižnoj igri.

537958271

- Sjajno je što ih je toliko ostalo ovdje i Julie i ja se zaista razveselimo svaki put kad ih vidimo iako su odrasli. Sad imamo prilično dobar kokošinjac u dvorištu, pa smo spremni udomiti pačiće ili piliće koje možda netko ne želi imati - zaključio je on pozivajući čitatelje da mu se jave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...