Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pačja prsa s karameliziranim kestenom, slaninom i mlincima

Pačja prsa s karameliziranim kestenom, slaninom i mlincima
1

Želite li ugodno iznenaditi svoja nepca, dajte si truda i pripremite filetirana pačja prsa s karameliziranim kestenom, pireom od jabuka i meda, slaninom...

VIDEO

Sastojci:

200 g pačjih prsa, 10 g slanine, 100 g mlinaca od kestena, sol, papar, ulje, 8 g meda od kestena; pire: 100 g jabuka, žličica meda, limunov sok; 10 g svježih aronija, žličica meda, narančin sok, rakija od aronije, šećer; karamelizirani kesteni: 8 g kestena, šećer, žličica meda

Priprema:

Pačja prsa filetirajte, razrežite, lagano potucite i začinite. Na prsa stavite slaninu i mlince. Zarolajte i stavite u foliju. Kuhajte 18 minuta na 100°C pa izvadite iz folije te premažite medom od kestena i zapecite na 180°C još 5 minuta. Jabuke narežite na kockice te skuhajte s medom i limunom. Propasirajte ih te vratite na laganu vatru i kuhajte do željene gustoće. Aroniju operite i stavite kuhati s narančinim sokom, šećerom i medom.

Kad aronija omekša, propasirajte je i stavite na vatru. Dodajte rakije od aronije i kuhajte da alkohol ispari. Kestene narezane kore ispecite na tavi. Pečene kestene ogulite. Šećer karamelizirajte s medom. Pečene kestene uvaljajte u karamel od šećera i meda te ih ostavite da se ohlade.

Recept je pripremio Ivan Knezić Prigorec iz Termi Jezerčica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Zbog moje debljine, ljudi misle da mi je muž plaćeni glumac'
TRPI RUŽNE UVREDE

'Zbog moje debljine, ljudi misle da mi je muž plaćeni glumac'

Amerikanka je odlučila javno odgovarati svim okrutnim komentatorima koji ju pitaju je li njezin mišićavi suprug 'plaćeni glumac' te ju pitaju koliko ima novca te ima li životno osiguranje

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'
ISPOVIJESTI: KAKO SMO IZBJEGLI SMRT

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'

S vremena na vrijeme, naš unutarnji glas nas navodi da donesemo odluke koje inače ne bismo razmatrali, kao što je odustajanje od putovanja ili iznenada odabiranje druge rute na posao
Ulovite mjesto na vrijeme: Evo gdje se u Zagrebu smije, a gdje ne smije roštiljati na livadama
BUNDEK, JARUN...

Ulovite mjesto na vrijeme: Evo gdje se u Zagrebu smije, a gdje ne smije roštiljati na livadama

Pomama za klupicama i kućicama iz godine u godinu je sve veća, a kad su praznici, poput 1. maja, klupicu treba zauzeti već u rano jutro. Evo koje su najpopularnije lokacije za besplatno roštiljanje u glavnom gradu