Lifestyle

Komentari 2

Pahuljaste palačinke odlične su sa bobičastim voćem i šlagom

Pahuljaste palačinke odlične su sa bobičastim voćem i šlagom

Zašto ne biste napravili promjenu i umjesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinirati s pekmezom, voćem...

Sastojci:

Za posluživanje:

Trebat će vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.

Priprema:

Izmiješajte s mikserom žumanjke, šećer, mlijeko i mješavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smjesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. U drugoj posudi s mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu za palačinke i pazite da se snijeg ne rastopi.

Namastite dva metalna kalupa i stavite na tavu te namjestite plamenik na najmanju vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.

Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tave i oprezno ih preokrenite. Kuhajte još 5 minuta te ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili pekmezom te šumskim voćem ili nekom vrstom bobica, a odlično je i sa šlagom.

Pogledajte u videu kako izgleda priprema: