Lifestyle

Komentari 13

Para i limun očistit će vašu mikrovalnu u samo 15 minuta

Para i limun očistit će vašu mikrovalnu u samo 15 minuta

U 15 minuta para će odradti sav posao. Ne zaboravite očistiti i staklo mješavinom pola octa i pola vode, a zatim osušiti čistim kuhinjskim papirom...

Ne zaboravite očistiti mikrovalnu pećnicu kada čistite kuhinju. Svejedno je trebate li je temeljito očistiti ili samo prebrisati jer ćete se njenim redovitim održavanjem riješiti neugodnih mirisa. 

Koristite limun za uklanjanje mirisa iz mikrovalne

Da biste uklonili mirise i ublažili osušene mrlje, dodajte nekoliko kriški limuna ili nekoliko žlica octa u zdjelu s hladnom vodom pazeći da posuda ne bude napunjena više od pola. Zagrijte da voda proključa i prozori ne postanu zapareni. 

Ostavite da se ohladi

Sve ostavite oko 15 minuta prije otvaranja vrata. Obrišite suhim upijajućim kuhinjskim papirom. Ne zaboravite obrisati, gumbe i gornju stranu mikrovalne, ako nemate ugradbenu. 

Budite nježni

Ako imate mikrovalnu pećnicu s akrilnom ili obojenom unutrašnjošću, obrišite je krpom i otopinom tople vode i tekućeg deterdženta za pranje suđa. Nikada ne koristite ništa abrazivno.

Čišćenje kombiniranih mikrovalnih pećnica

Kombinirane mikrovalne pećnice općenito imaju unutrašnjost od nehrđajućeg čelika pa se na njima lako skupljaju masne mrlje. Redovita sredstva za čišćenje očistit će je iznutra, ali će ostaviti miris koji se kasnije može stopiti s vašom hranom, pa ako imate jedan od ovih modela, preporučuje se da koristite specijalizirani sprej za čišćenje mikrovalne pećnice. 

Redovito čistite stakleni tanjur

Obično se mogu staviti u perilicu posuđa, ali provjerite još jednom uputstva. 

Očistite brtve s octom

Ne zaboravite očistiti gumenu brtvu vlažnom krpom jer i tamo se skuplja prljavština. Staklo očistite mješavinom pola octa i pola vode, a zatim osušite čistim papirom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci