Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

'Partner je bio na vazektomiji, a ja sam ostala trudna. Tada sam saznala da je sve oko mene laž'

'Partner je bio na vazektomiji, a ja sam ostala trudna. Tada sam saznala da je sve oko mene laž'

Sve je bila laž... Ali to nije najgore. Kad su razmjeri prijevare izašli na vidjelo, Coleen je shvatila da je također bila prevarena da rodi njegovo dijete. Na dan vjenčanja otkrila je da 'James Scott' ne postoji...

VIDEO

Bivši partner Britanke Coleen Greenwood (49) lažirao je vazektomiju i ona je zatrudnjela, dok ju je dvije godine izigravao.

Otkrila je da je bila zabrinuta kako će on pomisliti da ga je prevarila nakon što je zatrudnjela s njegovim djetetom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Neobičan par 00:53

Coleen je ispričala kako ju je više od dvije godine varao muškarac kojeg je voljela, koji ju je naveo da povjeruje da je on razvedeni vatrogasac po imenu James Scott. No nakon što se zaručila i rodila mu dijete, otkrila je da je sve o njemu zapravo laž, uključujući njegovu dijagnozu raka, vazektomiju, pa čak i njegov posao...

Otkrila da ju muž vara pa ga je testirala - bilo je jako neugodno
Otkrila da ju muž vara pa ga je testirala - bilo je jako neugodno

Ispostavilo se da je njezin partner zapravo oženjeni otac troje djece, imena Greg Wilson, čija je druga obitelj živjela malo dalje.

Coleen je objasnila da je nakon šest mjeseci veze zatrudnjela. No djecu više nije željela jer je prije 'imala komplikacija' pa je odlučila prekinuti trudnoću.

- Zato što je on navodno imao dvije djevojčice, a ja sam imala isto dvije i nisam željela imati više djece jer sam imala komplikacija. Pa smo došli do teške odluke da je vjerojatno najbolje da prekinem trudnoću - priča Coleen.

James joj je tada rekao da je otišao na vazektomiju i pokazao joj je ožiljak.

- Kretao se uokolo i govorio da je jako bolno. Vidjela sam nešto što je izgledalo kao modrica, nisam prišla izbliza i pogledala, ali imao je zavoj, osjećao je nelagodu - dodaje.

Prema britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, jedan od 2000 muškaraca može postati plodan nakon vazektomije, no James je, kaže, imao 'nula spermija'.

- Pokazao mi je liječnički nalaz koji pokazuje da ima nizak broj spermija, jer prije toga sam bila toliko uplašena, mislim, bili smo oprezni, ali zatrudnjela sam i moglo bi se ponovit - objašnjava.

Mislila je da je to tako nesebično što je učinio, imao je 44 godine, pokazao joj je nalaze..., no dva mjeseca kasnije ponovno je ostala trudna.

- Bila sam užasnuta, bojala sam se da će sva njegova obitelj i prijatelji misliti da sam ga prevarila, jer biste, zar ne, svi imali slična pitanja. Govorio je da je to čudo, rekao je mojoj mami da je to 'originalna beba', da smo pogriješili i da se beba vratila - priča žena.

Na Božić ju je James zaprosio, poklonivši joj u visokoj trudnoći njihov 'dnevnik vjenčanja'. Plan je bio da se vjenčaju u prosincu 2016. u Wynyard Hallu, hotelu i mjestu za vjenčanja u okrugu Durham.

- Isplanirao je cijelo vjenčanje, kušanje torti, dotjerivanje vjenčanice, mjesto održavanja, medeni mjesec - kaže Coleen. Međutim, vjenčanje se nije moglo održati jer je on tvrdio da mu nije dobro kad je 'otkrio kvržicu na testisima', a planirano je ići i na još jedno vjenčanje od kojeg je također odustao.

U jutarnjoj emisiji ITV-a otkrila je da sada ima knjigu o svom iskustvu pod nazivom 'Igranje s vatrom: Istinita priča o prijevari vatrogasca'.

Između svega ostalog, kao vatrogasac ispričao joj je i kako je jednom skočio s prozora zapaljene kuće, spašavajući dijete. A glumio je i bogataša.

Pregovarao je o kupnji kuće vrijedne oko 1,5 milijuna eura za svoju buduću suprugu i njihovog malog sina, te je planirao pokrenuti luksuzni posao s nekretninama. Ostali planovi uključivali su otvaranje butik restorana i hotela uz sudjelovanje slavnog kuhara Gordona Ramsaya...

- Vjerovala sam da dijelim svoj život s prekrasnim, brižnim čovjekom, pravim herojem koji je riskirao život kao vatrogasac - prisjetila se Coleen.

Vjenčanje se nikada nije dogodilo. Na sam dan Coleen je otkrila da je sve o muškarcu s kojim je planirala provesti ostatak života laž. 'James Scott' nije postojao.

Njezin je dečko zapravo bio Greg Wilson, 39-godišnjak koji nije bio vatrogasac, već nezaposleni vojnik.

Četiri dana u tjednu Wilson bi ostavljao Coleen tvrdeći da njegov rad u vatrogasnoj službi znači da se mora držati podalje.

POGLEDAJTE VIDEO: PITALI SMO GRAĐANE KOJA JE NAJGORA MUŠKA NAVIKA

Bi li vaš partner prošao njezin test? 'Istražiteljica' tvrdi da je dosad otkrila 1000 preljubnika
Bi li vaš partner prošao njezin test? 'Istražiteljica' tvrdi da je dosad otkrila 1000 preljubnika

Zapravo, vozio se malo dalje do Darlingtona kako bi bio sa svojom napaćenom suprugom s kojom je bio 13 godina.

Ni Wilson nije bio iz bogate sredine. Njegova majka nije bila sportski agent i živjela na jugu Francuske, kako je on tvrdio. Bila je umirovljena radnica u vrtiću iz Sunderlanda. Wilson je lažirao bankovni izvod kako bi pokazao 2 milijuna eura na svom računu - sve je to bio dio trika da natjera Coleen i njezinu sestru da mu predaju više od 50.000 eura.

Sve je bila laž... Ali to nije bilo najgore. Kad su razmjeri prijevare izašli na vidjelo, Coleen je shvatila da je također bila prevarena da rodi njegovo dijete - Wilson je lagao da je imao vazektomiju.

Porođaj je zamalo završio kobno za Coleen i sina Charlieja, koji je rođen kao nedonošče, što ono što se dogodilo čini još gorim. Jer kad su se Wilsonove laži konačno razotkrile, jednostavno je predao bebu i odvezao se, rekavši da će se 'vratiti za minutu'.

Bio bi to posljednji put da su ga Coleen i njezin sin ikada vidjeli. Sada, dok Wilson počinje šestogodišnju zatvorsku kaznu za zločine koje je sudac na Krunskom sudu u Durhamu nazvao 'nevjerojatno' okrutnim i arogantnim, otkrila je kako su laži uništile njezin život i bacile sjenu na život njezina sina.

- Jedna od najtežih stvari koje ću morati učiniti je, u budućnosti, sjesti sa svojim divnim sinom i objasniti mu užasnu istinu o prevari njegova oca - rekla je.

Kao i mnoge moderne romanse, i ova je započela na internetu, kada se par upoznao na jednoj stranici u rujnu 2014. Wilson je koristio profil 'Vatrogasac J', tvrdeći da se zove James Scott i da radi za vatrogasnu i spasilačku službu okruga Durham i Darlington.

Bilo je to pretvaranje koje se održavalo do veljače 2017., kada je zavaravao ne samo Coleen nego i njezinu obitelj i prijatelje. Bila je sedam godina starija od njega, radila je u agenciji za iznajmljivanje i iza sebe je imala dva propala braka.

Wilson bi koristio svoj posao kako bi opravdao zašto ne može biti s njom cijelo vrijeme, tvrdeći da ga zbog smjena drže u vatrogasnoj postaji.

Rođen u Sunderlandu, zapravo se oženio 2002. On i njegova supruga imali su tri sina, a obitelj je isprva živjela u Njemačkoj, gdje je on bio baziran u vojsci.

- Bili smo mladi i sretni i život je bio zabavan, ali onda se sve promijenilo - rekla je njegova supruga, koja je željela ostati neimenovana.

Odradio je jednu šestomjesečnu turneju po Iraku, ali je kasnije medicinski otpušten zbog posttraumatskog stresnog poremećaja. Napustio je vojsku uz isplatu odštete od oko 100.000 eura, i kroz to je prolazio godinu dana.

Sve je trošio na sebe, dobrim dijelom da bi vratio dugove. Ali volio je drečavu odjeću, dizajnerske satove i automobile. Volio je glumiti velikog čovjeka. Taj mu je novac dao ukus brzog životnog stila i učinio je sve što je mogao kako bi bio uspješan, dok zapravo nije radio ništa i nikada nije zaradio ništa od onoga što je imao.

- On je narcis koji se zabavlja misleći da je pametniji od svih ostalih, da može prevariti bilo koga jer je najpametniji tip na svijetu. Zapravo je samo okrutan i bolesno sebičan - dodala je.

Sa željom za životom na visokoj nozi i bez načina da ga financira, Wilson je rekao svojoj ženi da je dobio posao radeći noću u golf centru.

Zapravo, imao je Coleen na nišanu.

Priznao je svojoj novoj djevojci Coleen da je u prošlosti bio oženjen, ali je tvrdio da se njegova bivša supruga preselila u Teksas s djecom. Pohvalio se i svojom hrabrošću na poslu.

Zanimljivo je da ga Coleen danas još uvijek naziva lažnim imenom pod kojim ga je oduvijek poznavala.

- Čula sam priču o Jamesu koji je s malim djetetom skočio kroz prozor zapaljene zgrade, spasio život i slomio leđa pri padu - prisjetila se u izjavi pripremljenoj za sudsko ročište.

Čak je vidjela i zahvalnicu od dječaka, te poruke zahvalnosti od djetetovih roditelja. Ubrzo su se te laži proširile i na njihov osobni život.

Nakon svih događanja, duboko sumnjičava, Coleenina sestra je ta koja je počela je kopati po Wilsonovoj prošlosti.

Otkrila je da vjenčanje zapravo nikada nije bilo rezervirano na mjestu događaja. Na dan koji je trebao biti dan vjenčanja, njezina sestra se suočila s Wilsonom dok su on i Coleen dolazili kući iz supermarketa. Wilson je istovario kupovinu i predao bebu jednoj od Coleeninih kćeri. Zatim je sjeo u auto, rekavši da će se vratiti za minutu, i odvezao se. Nikad se nije vratio.

Obaviještena je policija i Wilson je uhićen.

U siječnju se izjasnio krivim po osam točaka optužnice za prijevaru, dvije za krivotvorenje i po jednoj za pretvorbu kriminalne imovine i davanje lažne izjave o rođenju.

Njegova kaznena djela prijevare uključivala su iznose od nešto više od 100.000 eura ukupno.

- Šok, povrijeđenost i nevjericu koje sam osjetila iznimno je teško opisati riječima - rekla je Coleen sucu prije izricanja presude.

Kako James Scott, čovjek kojeg je voljela, nikada nije postojao, osjećala se potpuno žalosno. Ove emocije bile su uravnotežene sve većim osjećajem gluposti i poniženja koje je osjećala, donosi Daily Mail.

- Stizali su telefonski pozivi i pisma, tražeći dugove koje je James napravio, a ja sam se zatekla kako uvijek iznova objašnjavam situaciju... Osjećala sam se kao potpuna budala - priznaje.

Neki će se zapitati kako se Wilson izvlačio s time toliko dugo. Ali istražitelj, detektiv Chris Bentham, rekao je da je bio uvjerljiv prevarant na kakvog nikada nije naišao.

- U moje 23 godine rada u policiji, nikada nisam naišao na čovjeka koji je toliko manipulativan kao što je Greg Wilson - rekao je.

On je kompulzivni lažac koji nije pokazao apsolutno nikakvo kajanje, dodaje detektiv.

S njim se slaže i njegova prva supruga.

- Mnogi će se čuditi kako dugo nisam shvaćala kakav je on. Ali bio je toliko manipulativan i sve je kontrolirao da nisam shvaćala koliko mi uništava život. Njegov odnos prema meni i dečkima bio je užasan. Drago im je što je otišao u zatvor. Nikada ga više ne želim vidjeti niti čuti za njega - rekla je.

'Varao me veći dio našeg braka: Nisam ga ipak mogla ostaviti u njegovim najtežim trenucima'
'Varao me veći dio našeg braka: Nisam ga ipak mogla ostaviti u njegovim najtežim trenucima'

POGLEDAJTE SPOJ NA SLIJEPO: OSTAVILA GA NAKON PRVOG SPOJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'
PISMO MEVLUDINU

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'

Bili smo kod psihijatrice i ona je utvrdila lakšu duševnu zaostalost te znatno oštećenje ponašanja koje zahtijeva nadzor ili liječenje. Lijekovi mu ne pomažu