Lifestyle

Komentari 29

Pas heroj zaštitio vlasnicu kada je dobila napadaj: Blokirao je cestu kako bi 'pozvao' pomoć

Pas heroj zaštitio vlasnicu kada je dobila napadaj: Blokirao je cestu kako bi 'pozvao' pomoć

Pas Clover, star samo godinu i pol, uspio je osloboditi povodac iz ruke onesviještene vlasnice i otrčao nasred ceste da zaustavi kamion koji je dolazio ususret i 'pozove' pomoć

Ovaj pas je u Kanadi prozvan herojem jer je zaštitio svoju vlasnicu kada je dobila napadaj. Blokirao je cestu kojom su hodali i ostao uz nju dok nije stigla pomoć. 

POGLEDAJTE VIDEO: Labrador laje na svoj odraz u ogledalu

Obitelj Moore iz Ottawe u Ontariju spasila je Clover, mješanku maremansko-abruceškog ovčara iz skloništa dok je još bila štene i vjerojatno nikad nisu očekivali da bi jednog dana ona mogla spasiti nekoga od njih. Naime, prošlog tjedna je Haley Moore (21) šetala psa po njihovom kvartu Stittsvillu kada je odjednom dobila napadaj i srušila se na ulici.

Nitko nije bio u blizini njihove kuće kako bi intervenirao, ali susjedova sigurnosna kamera je uhvatila sve što se dalje dogodilo. Kao što se vidi na snimkama, Clover je ostala uz Haley i gledala automobile kako prolaze. Zatim je pas, koji je star samo godinu i pol, uspio osloboditi povodac iz ruke vlasnice i otrčao nasred ceste da zaustavi kamion koji je dolazio ususret.

- Bilo je to stvarno impresivno, pas mi je zapravo blokirao put - rekao je vozač Dryden Oatway.

Oatway se odmah zaustavio kada je vidio ženu kako leži na tlu, prebacio ju je preko leđa, a zatim pozvonio na vrata najbliže kuće. Pas heroj je cijelo to vrijeme budno pazio na vlasnicu, dodao je Oatway.

- Cijelo vrijeme dok je hodala ulicom je motrila Haley, nije skretala pogled s nje. Držala se podalje od mene, ali se pobrinula da njezina vlasnica bude dobro i to je bilo zaista nevjerojatno - prisjetio se Oatway.

Susjeda Danielle Pilon krenula je u akciju čim je uočila situaciju, a dodala je kako je Clover napustila vlasnicu tek kad je ona stigla na mjesto događaja.

- Moglo se vidjeti da je ne želi napustiti čak i kad smo mi bili s njom, ali mislim da joj je sinulo da mora otići kući kako bi obavijestila obitelj da joj treba pomoć - rekla je Pilon.

- Dobro je što imaju psa, jer je očito jako dobar prijatelj - nadovezala se. Haleyin tata Randall Moore rekao je da se prestravio kada je vidio da je njegova kćer ugrožena.

- Kada mi je susjeda pokucala na vrata, bio sam izbezumljen, a naš pas Clover je lajao kao lud - objasnio je.

Ubrzo su stigli i bolničari, a Haley je na svu sreću bila sasvim u redu. Iako Mooreovi nisu sigurni što je uzrokovalo napadaj, Haley kaže da je zahvalna što sada zna da će Clover uvijek paziti na nju.

- Ako se ovo slučajno opet ponovi, osjećam se 10 puta sigurnije i znam da će ona uvijek biti tu za mene - rekla je ponosna vlasnica, piše Fox News.

Najčitaniji članci