Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Pećnica na godišnjem: Traže se samo osvježavajuće slastice

Pećnica na godišnjem: Traže se samo osvježavajuće slastice
3

Neka kreme od sira ili jogurta, podloga od keksa, voće i sladoled posluže kao nadahnuće za pripremu laganih ljetnih deserata za koje nije potrebna pećnica

VIDEO

Sladoled u hrskavom omotaču

Sastojci: 6 šalica zdrobljeni corn flakesa s medom, 2 žlice šećera, 3 žlice maslaca, 5 žlica javorova sirupa/meda, 2 žličice mljevenog cimeta, sladoled od vanilije

Priprema: Izmiješajte zdrobljeni corn flakes, šećer, maslac, sirup i cimet u zdjeli te ostavite sa strane. Zagrabite kuglice sladoleda pa ih uvaljajte u smjesu lagano pritišćući da se sladoled dobro obloži. Poslužite sa sirupom od karamele, čokolade ili tučenim vrhnjem. 

Čokoladne kocke

Sastojci: 320 g čokolade sa 75% kakaa, 225 g maslaca, 85 g čokolade after eight, 380 g čoko-keksa, 2 žlice mlijeka, 2 žličice ekstrakta metvice, 4 kapi zelene boje, 320 g šećera

Priprema: Namažite maslacem četvrtasti kalup. Otopite 100 g čokolade sa 75 g maslaca pa dodajte zdrobljenim čoko-keksima. Prekrite time dno kalupa. Stavite u hladnjak na 10-15 minuta. Istucite 100 g maslaca s pola ekstrakta metvice pa dodajte šećer i istucite. Dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu After Eight pa sve opet dobro izmiješajte. Dodajte zelenu boju. Ovu smjesu rasporedite po bazi u kalupu i stavite u hladnjak da se hladi oko 10 minuta. Otopite preostalu čokoladu s preostalim maslacem i ekstraktom metvice te istucite sve u glatku smjesu. Neka odstoji 10 minuta pa time prelijte kolač. Stavite u hladnjak na dva sata, a prije rezanja na kockice ostavite da odstoji 10 minuta na sobnoj temperaturi. 

Semifreddo od kave i čokolade

Sastojci:1/2 šalice kakaa u prahu, 3 šalice tučenog vrhnja, 1/2 šalice šećera, 4 jaja, 3 žlice šećera u prahu, šalica nasjeckanih pistacija, žlica instant-kave rastopljene u 1/2 šalice vruće vode

Priprema: 

U posudi zagrijte šalicu vrhnja. U zdjeli izmiješajte šećer, kakao, kavu i žumanjke. Polako u nju ulijte vruće vrhnje stalno miješajući. Vratite smjesu u posudu na laganu vatru pa kuhajte tri minute stalno miješajući dok se ne zgusne. Pazite da ne zakuha. Maknite s vatre, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se hladi pola sata. Istucite bjelanjke. U čistoj zdjeli istucite preostalo vrhnje, dodajte šećer u prahu i istucite. U čokoladnu smjesu umiješajte tučeno vrhnje pa bjelanjke. Umiješajte nasjeckane pistacije. 

Ulijte smjesu u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje i pokrijte plastičnom folijom. Stavite u zamrzivač na 24 sata. Prema želji, polijte karamel-umakom.

Šarlota s malinama i mascarponeom

Sastojci: 28-30 piškota, 4-6 šalica kupina, sok i korica 2 limete, 450 g mascarponea, 2 šalice tučenog vrhnja, 1/2 šalice + 2 žlice šećera, 2 žličice ekstrakta vanilije, šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U blenderu izmiksajte kupine (ostavite šalicu, dvije za ukrašavanje), sok limete i dvije žlice šećera. Procijedite na kraju. U velikoj zdjeli izmiksajte vrhnje s četvrtinom šalice šećera i vanilijom pa stavite u hladnjak do pripreme. U tu smjesu gumenom lopaticom umiješajte omekšani mascarpone, pa smjesu s malinama i ubacite koricu limete. Prema potrebi, dodajte još šećera. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Uz rub uspravno poslažite piškote, no prije im odrežite dno. Tako će stabilno stajati. Odrezane dijelove sačuvajte i njima poduprite s unutarnje strane piškote. Preostale cijele piškote poslažite po dnu kalupa. Ulijte kremu u kalup, zagladite vrh i poslažite preostale maline. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Pospite šećerom.

Recept je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute. Potražite ga na kioscima svake subote uz 24sata za samo 1,99 kune. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'
PROBLEMI S VELIČINOM

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'

Ukrajinka tvrdi da su joj njezine velike grudi broj 30 HH cijeli život stvarale probleme. U školi su ju maltretirali, ne može vježbati osnovne kardio vježbe, a umjesto da bude učiteljica radi putem interneta

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi